Christian Tybring-Gjedde (Frp) har valgt å betale for NTB-bildet han brukte i et innlegg på Facebook, og avverger dermed rettssak.

Tybring-Gjedde har betalt NTB etter bildestrid

– Vi er fornøyd med at det ikke gikk så langt som til en rettssak, sier NTBs Joakim Nilsson.  

Publisert

I forrige uke kunne Journalisten fortelle at NTB hadde stevnet Frp-politiker og stortingsrepresentant Christian Tybring-Gjedde for retten, og krevde erstatning etter at han nektet å betale for bruk av et NTB-bilde.

 I et Facebook-innlegg hadde Tybring-Gjedde brukt et NTB-bilde av tidligere Venstre-leder Trine Skei Grande. Nå bekrefter NTB overfor Journalisten at Tybring-Gjedde har betalt det opprinnelige kravet, i tillegg til noen omkostninger.

– Han har valgt å gjøre opp for seg, og det blir ikke noen rettssak, sier fungerende leder for NTB Visuell, Joakim Nilsson, til Journalisten.  

Forrige uke antydet Tybring-Gjedde til Journalisten at han ville betale kravet. Nilsson har tidligere opplyst at det opprinnelige kravet i saken er sammenlignbart med tidligere saker - noen få tusen kroner. 

Til sammenligning mottok  Frp-politiker Roy Steffensen et krav på 3850 kroner for å ha delt et NTB-bilde i et Facebook-innlegg for rundt et år siden.

– Vi er fornøyd med at det ikke gikk så langt som til en rettssak. Det var ikke noe vi ønsket i utgangspunktet, så kan vi gå videre, sier Nilsson. 

Powered by Labrador CMS