Utdanningen leverer ikke hva den lover

Faglærer mener høyskolen ikke er ikke i stand til å levere den videoutdanningen fotojournaliststudentene blir forespeilet.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

– Vi har et studietilbud vi ikke klarer å levere. I dag forventer man jo at studenter takler mer enn stillbilder, det er den veien bransjen går, sier fotolærer ved journalistutdanningen ved Høgskolen i Oslo, Jon Petter Evensen, til Journalisten.

Mangler videolærer

Han mener det mest akutte problemet er at utdanningen, som ifølge studentavisa Oslostudenten i to år har rekruttert fotostudenter med løfte om videospesialisering, mangler en videolærer i staben.

– I tillegg må vi jobbe på en teknisk plattform som ligger så nær opp til bransjen at det gjør studentene våre attraktive å ansette. Vi mangler også en del utstyr det ikke er naturlig at studentene stiller med selv. Slik situasjonen er nå, er jeg litt bekymret for utviklingen på lang sikt, sier Evensen. Han mener utdanningen til nå har hatt et godt rykte i markedet.

Klagebrev fra studentene

– 16. september leverte et samlet andreårskull et klagebrev til ledelsen ved Avdeling for journalistikk, bibliotek- og informasjonsfag (JBI), hvor de kom med kraftig kritikk av ressurssituasjonen,» skriver Oslostudenten.

Studentenes tillitsvalgte, Jo Straube, bekrefter klagen overfor Journalisten. JBI-dekan Øivind Frisvold sier til Oslostudenten at tilbudsmangelen skyldes dårlig økonomi.

Powered by Labrador CMS