Under arbeidsuka på ungdomsskolen ønsket Vasylisa Babkina seg til journalistikken og lokalavisa Strandbuen.

Strandbuen:

Vasylisa (14) kom til Norge fra Ukraina for under et år siden – nå har hun fått prøve seg som journalist i lokalavisa

– Det er journalist jeg vil bli når jeg blir voksen, sier 14-åringen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

For under et år siden ankom 14 år gamle Vasylisa Babkina og familien Hjelmeland i Rogaland. Etter at russiske styrker gikk til angrep på hjemlandet, måtte familien flykte fra hverdagen de kjente i Donetsk.

I forrige uke hadde Babinas ungdomsskole arbeidsuke. Aller helst ønsket hun seg til journalistikken, og uka fikk hun tilbringe i lokalavisa Strandbuen.

På spørsmål om hvorfor hun ville dit, svarer hun at det er fordi hun vil bli journalist når hun blir voksen.

– Moren min er forfatter, og jeg liker også å skrive. Jeg liker å ha intervjuer, møte folk og ta bilder, sier Babkina til Journalisten.

I løpet av uka i Strandbuen har hun fått prøve seg på litt av hvert. Å skrive på norsk er fremdeles litt vanskelig, mens det aller morsomste er å fotografere, forteller hun.

For lokalavisa har hun blant annet laget en reportasje om andre ungdommer i arbeidsuka, og en guide til hvordan man kan tilbringe vinterferien i Strand og Hjelmeland.

– Det morsomste var da jeg intervjuet brannmennene. Det var veldig kult, sier Babkina og sikter til dagen hun fikk være med ambulansetjenesten og brannmannskapet på redningsøvelse i Strand.

Strandbuen-redaktør Jens Bjørheim legger ikke skjul på at han er imponert over 14-åringen.

– Det har vært veldig kjekt å ha henne på besøk. Det er ei positiv jente som allerede har bidratt med å ta foto for oss, blant annet med forsidebilde til papiravisa på onsdagen. For oss har dette bare vært positivt.

Powered by Labrador CMS