Geir Jørgen Bekkevold. Arkivfoto: Birgit Dannenberg

Igjen stanser Stortinget regjeringens forslag til kutt i pressestøtten

Kristelig Folkeparti og Venstre har fremforhandlet at pressestøtten videreføres på samme nivå som i år.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over seks år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

De fire partiene på borgerlig side er enige om statsbudsjettet for neste år, melder NTB.

Regjeringspartiene Høyre og Frp møtte samarbeidspartiene Venstre og KrF til det som ble det siste forhandlingsmøtet om neste års statsbudsjett i statsrådssalen onsdag klokken 16.15. 45 minutter senere kom de fire forhandlerne ut og kunngjorde at de var enige om en avtale.

Avtalen vil bli presentert på en pressekonferanse i vandrehallen på Stortinget klokken 19 onsdag kveld.

Mediepolitisk talsmann Geir Jørgen Bekkevold sier til Journalisten at samarbeidspartiene klarte å reversere regjeringens foreslåtte kutt i pressestøtten. Dermed forblir det såkalte produksjonstilskuddet for nyhetsmedier, allment kjent som pressestøtten, på 313 millioner kroner neste år.

– Det ligger en full reversering av regjeringens kutt inne, sier Bekkevold til Journalisten.

Men i tillegg forblir omstillingsstøtten på 7 millioner kroner liggende. Dette var opprinnelig Venstres forslag under budsjettforhandlingene i fjor, og ble foreslått fra regjeringen tidligere i høst. Inkludert disse pengene, blir pressestøtten på 320 millioner kroner neste år.

Regjeringen foreslo opprinnelig å kutte 25,7 millioner kroner i pressestøtten for neste år. 7 millioner ble gitt tilbake i form av en øremerket innovasjonsstøtte til mindre mottakere av pressestøtte, slik at kuttet reelt sett var 18,7 millioner kroner.

Det er ikke første gang regjeringen har foreslått kutt i produksjonstilskuddet, bare for å få forslaget avvist av støttepartiene.

Forslaget om å øke NRK-lisensen med 55 kroner er det enighet om.

Journalisten gjør oppmerksom på at vi har rettet en feil fra tidligere om uklarhet rundt omstillingsstøtten. Denne støtten ligger fremdeles inne.

Powered by Labrador CMS