I motsetning til i fjor ble klubben i VG med Jostein Matre i spissen, enige med ledelsen under årets forhandlinger.

Lønnsforhandlinger 2024

VG i mål med lønnsoppgjøret

– Det var en tydelig forventning fra medlemmene om å ta igjen noe av det tapte, sier klubbleder Jostein Matre. 

Publisert Sist oppdatert

I går kveld kom ledelsen og NJ-klubben i VG til enighet om en lønnsøkning med ramme på 5,2 prosent. Det bekrefter klubbleder Jostein Matre overfor Journalisten.   

De to dagene som ble satt av til forhandlingene ble brukt, og ifølge Matre har det vært gode og konstruktive samtaler.  

– Det har vært en god tone og godt forhandlingsklima, sier Matre. 

Krevende

Forhandlingene har likevel vært krevende, forteller Matre, fordi det i år ble forhandlet en del på tekst. Blant annet ble det gjort en avtale om byrdefordeling for arbeid på helligdager, som skal slå mer rettferdig ut for ansatte som har de mest krevende turnusene, sier han.

– Lokalt har vi da justert opp lønna med et snitt for medlemmene på 19.700 kroner, og lokale helligdag- og ulempesatser er justert opp tilsvarende 5,2 prosent, sier Matre.

Klubben er glad for at partene er komme til enighet i forhandlingene, sier klubblederen, som senest i fjor endte med et diktat. Det er noe verken klubb eller ledelse ønsker seg, sier han.

Tydelig forventning

– Selv om man aldri får gjennomslag for alle krav, og vi skulle ønske at man fikk enda mer ut av det både økonomisk og i tekst, så endte vi et stykke over forventet prisvekst. Det var viktig etter tre år med reallønnsnedgang. Det var også en tydelig forventning fra medlemmene om å ta igjen noe av det tapte.

Til opplysning: Journalisten eies og utgis av Norsk Journalistlag.

Powered by Labrador CMS