Klubbleder Harald Grevskott reagerer etter det andre diktatet på tre år.

Lønnsdiktat i kriserammede Egmont: – Sjokkert

Folk er forbannet, forteller klubbleder om et oppgjør som endte langt under frontfaget. 

Publisert Sist oppdatert

De lokale lønnsforhandlingene i Story House Egmont endte med et lønnsdiktat, der den totale rammen er på 4,1 prosent, får Journalisten bekreftet.

– Vi er sjokkert og utrolig skuffa, sier klubbleder Harald Grevskott til Journalisten. 

– Provoserende, respektløst og demotiverende

Grevskott sier de nå fullfører den største prosentvise nedbemanningen bedriften har hatt, der nesten en tredjedel av arbeidsstokken på huset skal ut. 

– Administrerende direktør Per Kjellander har nylig sagt at vi trenger topp motiverte medarbeidere til den utfordrende jobben som skal gjøres gjennom høsten og vinteren. Dette fører til det motsatte. Medlemmene blir demotivert. Det er som å gå baklengs inn i fremtiden.

At man ikke anerkjenner de ansatte som blir igjen og skal gjøre den krevende jobben som venter dem, er sjokkerende, fortsetter Grevskott: 

– På medlemsmøtet i går var medlemmene forbanna og bruker ord som respektløst, demotiverende og provoserende. Det er det andre diktatet på tre år, og vi taper trolig kjøpekraft fjerde år på rad. 

Langt under frontfaget

Av totalrammen for oppgjøret på 4,1 prosent, ble 0,3 prosentpoeng diktert til en «redaktørpott», opplyser Grevskott. Det vil si at rundt 20 prosent av det lokale tillegget går til redaktørpotten. 

– Det mener vi er helt avleggs og umoderne. Redaktørpotten er det et fåtall av medlemmene som nyter godt av, og det betyr at de aller fleste medlemmene får en gjennomsnittlig lønnsøkning på 3,8. Det er hele  1,4 prosentpoeng under frontfaget.

I en bedrift der mange har lang ansiennitet vil flere av medlemmene ha en lønn som ligger over gjennomsnittet, og dermed vil deres lønnsøkning for året bli enda lavere enn 3,8, poengterer han.

Administrerende direktør i Story House Egmont, Per Kjellander, skriver i en uttalelse til Journalisten at de har stor forståelse for at NJ lokalt er skuffet over resultatet.

– Vår ambisjon var å opprettholde medarbeidernes kjøpekraft, og gitt bedriftens økonomiske situasjon og fjorårets negative resultat, så mener vi vårt tilbud om 4,1 prosent både er ansvarlig og riktig. 2024 blir også et tøft år, men vårt mål er å gjenvinne lønnsomhet for vårt mediehus så raskt som mulig, og samtidig sikre arbeidsplassene i Story House Egmont, skriver direktøren.

Powered by Labrador CMS