Redaksjonsklubben i VG takket nei til siste tilbudet i lønnsforhandlingene.
Redaksjonsklubben i VG takket nei til siste tilbudet i lønnsforhandlingene.

Lønnsdiktat i VG

– Me kan ikkje sjå våre medlemmar i augene og sei at me for tredje år på rad har akseptert reallønnsnedgang, sier klubbleder.

Publisert Sist oppdatert

Mandag ettermiddag informerte forhandlingsutvalget VGs redaksjonsklubb at de takker nei til det siste tilbudet i lønnsforhandlingene, skriver Medier24.

Dermed blir det lønnsdiktat i VG.

Det bekrefter klubbleder i VG Jostein Matre ovenfor Journalisten. Han sier han ikke ønsker å dele detaljer fra tilbudet før han har hatt medlemsmøte. Det vil skje først tirsdag formiddag, sier han. 

– Me har takka nei til ledelsens siste tilbud fordi me ikkje kan sjå våre medlemmar i augene og sei at me for tredje år på rad har akseptert reallønnsnedgang, skriver klubblederen i en epost til Journalisten og videre:

– Det er sjølvsagt leit at det endar med diktat, men til slutt må ein bare sei fra om at me ikkje gong på gong akseptere å mista kjøpekraft.

Han mener tilbudet ikke en gang ville løftet de ansatte opp til det SSB for halvannen uke siden sa kom til å bli lønnsøkningen i Norge i 2023. 

– Då me i forrige veke tok pause i forhandlingane for å diskutera veien me såg det bar med medlemmane våre var det eit tydeleg signal fra dei at dei meinte det ikkje var godt nok å havna på det nivået me fekk som siste tilbud, skriver Matre. 

Det var forhandlingsutvalget enige i, ifølge Matre.

– Når folk skjønte at det gjekk mot reallønnsnedgang blei dei skuffa og irriterte. Medlemmane våre kjenner på kroppen at alt blir dyrare. Me har mange unge medlemmar med høge bustadlån som merkar at dei ikkje har noko pengar til ein buffer no.

Powered by Labrador CMS