Nina Vesterby og Gaute Tyssebotn har sikret Story House Egmont et nytt diskusjonsforum: Diskusjon.no.

Story House Egmont

VG selger Diskusjon.no

Egmont blir diskusjonsforumets tredje eier på to år.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Story House Egmont kjøper Diskusjon.no av VG. Egmont eier fra før forumene Kvinneguiden og Doktor Online – og forum knyttet til satsingen Foreldre.no.

– Diskusjon.no er innholdsmessig veldig ulik både Kvinneguiden og andre forum vi har, og komplementerer sånn sett vår portefølje på en bra måte, sier utviklingsredaktør Gaute Tyssebotn i Egmont i en pressemelding.

Administrerende direktør i Story House Egmont, Nina Vesterby, legger til:

– Som den ledende aktøren på forum i dag, med blant andre Kvinneguiden og Foreldreforum har vi opparbeidet en høy kompetanse på dette området. At vi nå kan trappe opp satsningen med Diskusjon.no er veldig godt nytt. Både for oss, og ikke minst for de drøye 500.000 brukerne av dette forumet. De vil bli godt ivaretatt med oss som nye eiere.

Legger ned

I 2020 bestemte VG seg for å kjøpe debattforumet Diskusjon.no fra Teknisk Ukeblad Media. VG Debatt og Diskusjon.no ble slått sammen under det nye datterselskapet Maximo AS, og VG sitt ønske er å legge til rette for «neste generasjons diskusjonsarena», ifølge avisens redaksjonelle årsrapport.

Sommeren 2021 så en ny versjon av VG Debatt, VGD, dagens lys. Men den nye versjonen slo ikke an. I januar i år kunne Journalisten avsløre at nylanseringen av forumet hadde ført til brukerflukt.

Mandag kom nyheten om at VG legger ned VGD. På Diskusjon.no har spekulasjon gått om hva som skjer videre med denne plattformen.

6000 innlegg pr dag

– De siste årene har aktiviteten i våre forum økt betraktelig, og på forumet Kvinneguiden postes det over 6000 innlegg per dag, hele året, sier Tyssebotn.

– Diskusjon.no er innholdsmessig veldig ulik både Kvinneguiden og andre forum vi har, og komplementerer sånn sett vår portefølje på en bra måte. Det er ikke mange temaer igjen her i verden man nå ikke kan diskutere med likesinnede i et av våre forumer, sier utviklingsredaktøren og legger til:

– I tillegg er Diskusjon.no er stykke internetthistorie som jeg har fulgt siden de så dagens lys for over 20 år siden, og før de fikk navnet Diskusjon.no. Så som en gammel nerd synes jeg personlig det er en kul ting å få sjansen til å jobbe med.

Powered by Labrador CMS