Det israelske angrepet mot flyktningleiren Jenin på den okkuperte Vestbredden i forrige uke forårsaket store ødeleggelser og kostet tolv palestinere livet, blant dem mindreårige. En video viser også at et TV-team fra Al Arabiya ble beskutt og fikk et kamera ødelagt.

Video viser israelske soldater som skyter mot journalister

Palestinske journalister som dekket Israels angrep mot flyktningleiren Jenin i forrige uke, ble beskutt av israelske soldater, viser video.

Publisert

Videoen er publisert av TV-stasjonen Al Araby og delt av den israelske avisa Haaretz. Den viser et israelsk militærkjøretøy som kommer inn i en gate der en gruppe journalister, har tatt oppstilling.

Journalistene er iført skuddsikre vester tydelig merket PRESS, og et av TV-kameraene fanger opp hendelsen der det åpnes ild fra det israelske militærkjøretøyet.

Videoen viser hvordan et av Al Arabiya-journalistenes TV-kamera som står på et stativ, fremstår som mål for en skarpskytter inne i det israelske kjøretøyet og blir truffet og smadret av en rekke skudd.

Journalisten Ameed Shehadeh og fotografen Rabie al-Munir flyktet inn i et palestinsk hus og slapp uskadd fra hendelsen.

– De så oss, og hele hensikten var å hindre oss fra å kringkaste inne fra leiren, forteller Munir til den israelske avisa Haaretz. Ifølge ham ble kameraet truffet av 20 skudd.

Det israelske senteret for beskyttelse av medier (I'lam) vil nå forfølge saken og kreve full etterforskning av hendelsen.

Den israelske hæren sier i en kunngjøring at de ble beskutt av væpnede menn i leiren og at de besvarte ilden.

– Omstendighetene der kameraet ble ødelagt er helt klare, heter det videre.

Powered by Labrador CMS