Jan Moberg under sin tid som administrerende direktør i Edda Media. Foto: Martin Huseby Jensen

Tror Edda kan bli delt

Tidligere konsernsjef mener mediekonsernet er mer verdt bitvis.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Jan M. Moberg satt som konsernsjef i Edda Media fra 2007 til 2009. I den tiden ble det spekulert i om Edda Media skulle selges til A-pressen. Senere ble Edda Media Nordvest med Sunnmørsposten og Romsdals Budstikke solgt til Polaris Media.

Aksjonærer

Det skal ikke utelukkes at nettopp Polaris er blant interessentene som kunne tenkt seg en bit av Edda Media. For Moberg mener det som nå kan skje, som følge av David Montgomerys varslede avgang, er et selvplukk-salg. I Mecom, og kanskje også i Edda Media.

– Aksjonærene ønsker sannsynligvis å få igjen pengene sine, og da vil Mecom trolig splittes opp og selges bit for bit. Jeg sier ikke at det vil skje, men at det er sannsynlig, sier Moberg.

Den tidligere konsernsjefen mener det er mer penger å hente ut av selskapet ved å dele det opp, enn å selge det samlet.

Spekulasjoner

Hva så med Edda Media? Moberg mener salget av virksomhetene i nordvest har redusert den strategiske verdien av mediekonsernet. Han tror samtidig at «the usual suspects» som Berner, A-pressen, Polaris og Media Norge vil kunne ha glede av deler av konsernet.

Ingen av disse ville i går spekulere rundt hva som nå skjer med Edda Media.

– Jeg tipper at for eksempel Media Norge vil være svært interessert i Haugesunds Avis, men dette er igjen spekulasjoner. Vi får vente i spenning og se hva som skjer, sier Moberg.

Han karakteriserer nyheten om Montgomerys varslede avgang som mediebransjens mest forhåndsomtalte hendelse. Moberg er slett ikke overrasket, og mener det er mer oppsiktsvekkende at Montgomery har holdt på såpass lenge.

Romantisk

– Hvordan vil du karakterisere Montgomery?

– Jeg vil karakterisere ham som interessert, kyndig, kynisk og kanskje med et litt romantisk forhold til aviser.

Moberg er langt fra sikker på om det sittende styret i Mecom vil bli sittende særlig lenge og tror også her kan komme endringer.

– Jeg vil ikke utelukke det.

Powered by Labrador CMS