Statssekretær George Kent i utenriksdepartementet og Ukraina-ambassadør William Taylor forklarte seg i en åpen høring i forbindelse med riksrettsgranskningen mot president Donald Trump. Foto: Joshua Roberts / AP / NTB scanpix

Nær 14 millioner amerikanere så riksrettshøringen

Flest fulgte høringen på Fox News.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fire år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

13,8 millioner amerikanere så USAs fungerende Ukraina-ambassadør William Taylor og statssekretær George Kent forklare seg i riksrettshøringen på TV.

Ti ulike TV-kanaler sendte den om lag seks timer lange høringen direkte eller i opptak, opplyser markedsanalysebyrået Nielsen.

De aller fleste som så riksrettshøringen, så den på Fox News. De hadde 2,9 millioner seere. MSNBC kom på andreplass med 2,6 millioner seere, 2 millioner var innom ABC, CBS hadde 1,97 millioner seere, CNN hadde 1,8 millioner og NBC hadde 1,6 millioner seere, ifølge Nielsen.

Langt flere amerikanere så Brett Kavanaugh forklare seg i Senatets justiskomité i fjor i forbindelse med at han skulle bli ny høyesterettsdommer. Da var det 20,4 millioner amerikanere som var benket foran TV-en.

Til sammenligning så 19,5 millioner amerikanere James Comey forklare seg i justiskomiteen i Senatet i forbindelse med Russland-granskingen, mens 13,8 millioner så Michael Cohen forklare seg i Representantenes hus om de såkalte «hysjpengene».

12,9 millioner fulgte Robert Muellers høring i juli i forbindelse med Russland-granskningen.

Powered by Labrador CMS