Trygve Hegnar, under lanserinsfesten for nye Kapital 21. mars 2018. Foto: Kristine Lindebø

Trygve Hegnar betalte nær 100 millioner kroner for ABC Startsiden

Priset selskapet til 3,4 ganger overskuddet i 2016.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fem år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

I mars 2017 ble det kjent at Trygve Hegnars investeringsselskap Periscopus kjøper ABC Startsiden AS fra Telenor. Virksomheten inkluderer den 15 personer store nyhetsredaksjonen ABC Nyheter.

– Jeg har et ønske om å gå fra at vi driver med nisje, der vi gjør gode ting og tjener penger hele tiden, til allmenn-nyheter, sa Hegnar til Journalisten.

Hegnar eier som kjent fra før Hegnar Media som blant annet utgir bladet Kapital og Finansavisen.

Eieren og redaktøren ville i fjor ikke svare på spørsmål om hvor mye han betalte for selskapet.

Heller ikke selgeren ønsket å kommentere på summer, og Telenor har heller ikke rapport salgsbeløpet i kvartalsregnskapene siden.

Men i Telenors årsrapport for 2017, kommer det fram hvor mye telekomkonsernet bokførte på salget.

– I løpet av 2017 solgte konsernet eierandel i ABC Startsiden for et kontantvederlag på 93 millioner kroner, heter det i note 22 om fjorårets kontantstrøm.

Med et årsoverskudd på 27,4 millioner kroner etter skatt i 2016, betyr det at Hegnar priset selskapet til 3,4 ganger inntjeningen for et drøyt år siden.

Heller ikke i dag vil Hegnar kommentere på kjøpssummen.

– Det er ikke vrangvilje, men det skulle vi ikke gjøre. Men om Telenor har gjort det, er det greit for meg, altså, sier Hegnar til Journalisten.

Han karakteriserer kjøpet som vellykket, ikke minst ved at resultatet ble forbedret i 2017.

Administrerende direktør Espen Udland sier at selskapet etter eierskiftet eksperimenterer mindre, og fokuserer mer på de tre kjernevirksomhetene som er portalen, ABC Nyheter og nye medier, som inkluderer en satsing på innholdsmarkedsføring

Det offentlige selskapsregisteret, Brønnøysundregistrene, har ikke publisert selskapets regnskapstall for 2017 selv om de ifølge Hegnar skal være levert for flere uker siden.

Overfor egen avis - gjengitt i Dagbladet - utdyper Hegnar om regnskapet for fjoråret at Startsiden fikk et driftsresultat på 39,3 millioner kroner før skatt. Driftsmarginen var på 44 prosent.

Hegnars eierselskap Periscopus mottok et konsernbidrag på 27 millioner kroner.

Fra sist leverte regnskap kommer det frem at salgsinntektene i ABC Startsiden AS ble redusert fra 163,2 millioner i 2015 til 155,1 millioner året etter. Egenkapitalen var ved utgangen av 2016 på 19,2 millioner kroner.

Trygve Hegnar har gått inn som styreleder for Startsiden med sønnen Jon Trygve Hegnar og Stein Ove Haugen fra Hegnar Online med seg i styret.

Powered by Labrador CMS