– Hva vil statsråden gjøre for å gi pressen og offentligheten innsyn i disse viktige offentlige dokumentene? skriver Giske i spørsmålet til Raja.
– Hva vil statsråden gjøre for å gi pressen og offentligheten innsyn i disse viktige offentlige dokumentene? skriver Giske i spørsmålet til Raja.

Giske krever åpne kriserapporter

Bør lære av 22. juli.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Trond Giske (Ap) mener regjeringen bør lære av 22. juli og straks offentliggjøre de tre hemmelige koronarapportene, skriver Dagbladet.

Innholdet i rapportene er unntatt offentlighet fram til regjeringen kommer med sin vurdering i løpet av uken, sannsynligvis onsdag.

En rapport gjelder eventuell åpning av skolene og barnehagene, den andre dreier seg om smitteverntiltak, mens den tredje omhandler økonomiske ringvirkninger av tiltakene.

Trond Giske stiller mandag skriftlig spørsmål i Stortinget til kulturminister Abid Raja (V) om hemmeligholdet.

«Hva er begrunnelsen for dette, og hva vil statsråden gjøre for å gi pressen og offentligheten innsyn i disse viktige offentlige dokumentene?», skriver Giske i spørsmålet.

Giske peker på at normal praksis er at utredninger og vurderinger fra eksterne organer er offentlige, også når de skal fungere som underlagsdokumenter for beslutninger i regjering og departementer.

Overfor Dagbladet drar Ap-toppen paralleller til tida etter terroren 22. juli 2011.

– Offentlighet gir mulighet for innspill og debatt og å bringe inn momenter som er viktige. Etter 22. juli var mottoet vårt mer demokrati og mer åpenhet. Det hadde vært klokt av regjeringen å følge dette mottoet også i denne krisen, sier Giske.

Powered by Labrador CMS