Illustrasjon: Birgit Dannenberg

Adressa frykter framtida

Annonsenedgang rammer stadig flere deler av virksomheten.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Adresseavisen-konsernet fikk en resultatnedgang på 50,8 millioner i sitt siste tredje kvartalsresultat. Før skatt ble det samlede resultatet for konsernet NOK 87,8 mot 138,6 for samme periode i fjor.

Driftsresultatet i kvartalet ble NOK 6,1 (28,4) millioner.

Nedgangen sprer seg

– Nedgangen i resultat knytter seg i stor grad til nedgang i annonseinntektene på papir i konjunkturutsatte bransjer som stilling og bolig, som hadde en nedgang i driftsresultatet på 19,8 millioner, heter det i resultatmeldingen.

Det varsles også om at andre deler av konsernet, som lokalavisene og internett, begynner å merke konjunkturnedgangen. Konsernet sier det vil knytte seg størst usikkerhet til annonseinntektene på papir også i tiden fremover.

Bemannet opp

Driftsinntekter for kvartalet ble NOK 215,2 (227,9) millioner, en reduksjon på NOK 12,8 millioner. Driftskostnadene økte i samme periode med NOK 24,0 millioner en sammenlignet med 2007.

Lønnskostnadene har økt gjennom ordinær oppbemanning knyttet til satsinger innenfor digitale områder. Ved utgangen av kvartalet hadde konsernet 571 (549 i fjor) årsverk i faste ansatte. Ut over dette sysselsatte Adressa Bud AS 324 (313) avisbud.

– Styret i Adresseavisen ASA vedtok på styremøte 17. oktober 2008 effektiviseringsprosjektet med en forventet årlig resultateffekt på NOK 60-65 millioner. Dette innebærer en nedbemanning på 35-40 årsverk. Gjennomføringen vil skje i løpet av 2008 og 2009 med tilnærmet full effekt i 2010, heter det.

Leverte Mecom-bud i september

Sammenslåingen av Adresseavisen ASA og Harstad Tidende Gruppen AS til Polaris Media ASA gjennomføres med regnskapsmessig virkning fra 1. oktober 2008. Tredje kvartal, denne rapporten, er den siste kvartalsrapporten fra Adresseavisen ASA og inneholder rapportering fra Adresseavisen konsern før sammenslåingen.

– Polaris Media ASA la 29. september inn indikativt bud på Sunnmørsposten AS, Romsdals Budstikke AS og Edda Medias trykkeri i Ålesund. Indikativ pris for overtakelse av de tre enhetene er NOK 700 millioner på gjeld- og kontantfri basis.

Powered by Labrador CMS