Afshin Ismaeli er både foran og bak kamera i Aftenpostens serie I ruinene av den islamske staten. Sammen med Vegard Lund Bergheim er han Årets videojournalist 2019.

Afshin Ismaeli og Vegard Lund Bergheim er sammen kåra til Årets videojournalist

– Gjør sterkt inntrykk på en enstemmig jury.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fire år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Videojuryen i Årets bilde-konkurransen har avgjort at prisen for Årets videojournalist går til Afshin Ismaeli og Vegard Lund Bergheim.

Sammen har de blant annet laget serien I ruinene av Den islamske staten for Aftenposten, som de også vant prisen for beste lange videoreportasje / dokumentar, sammen med Morten Offerdal, Rolv Lyssand Bjørø, Christian Dahl og Jonas Brenna.

Serien handler om Afshin Ismaeli og kollega og Midtøsten-korrespondent Tor Arne Andreassens arbeid i Midtøsten.

– Det er menneskene som pusher oss til å dra dit. Krigen skjer uansett om vi er der eller ikke der, men om vi er der kan vi fortelle historien til de folkene. Om vi ikke er der, så er det ingen som vet om hva som pågår, sier Ismaeli da Journalisten intervjuet han og Andreassen om arbeidet deres i den konfliktfylte regionen.

Se alle vinnerbildene i Årets bilde 2019 her.

Juryens begrunnelse:

Årets vinnere har i flere år prestert under vanskelige forhold. I situasjoner der de selv kan være i fare, viser de et hjerte for krigens ofre. Bildene og historiene gjør et sterkt inntrykk på en enstemmig jury.

Powered by Labrador CMS