Harald Birkevold blir politisk redaktør i Aftenbladet, hvor han har vært konstituert debattredaktør siden påske.

MEDIEFOLK:

Harald Birkevold blir politisk redaktør i Stavanger Aftenblad

– Jeg ser fram til å møte folk utenfor redaksjonens vegger, slik at vi kan være en avis der samfunnet diskuterer med seg selv.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Harald Birkevold er ansatt som politisk redaktør i Aftenbladet, og tiltrer 1.august. Han har siden påske vært konstituert som debattredaktør i avisa.

– Harald er kunnskapsrik, analytisk og helt i norgestoppen hva angår formuleringsevne skriftlig og muntlig. Jeg er trygg på at han vil representere Aftenbladet på aller beste måte i lokal, regional og nasjonal debatt, sier sjefredaktør Kjersti Sortland i en pressemelding.

Hun legger til at det har vært en grundig prosess bak valget av ny politisk redaktør.

– I den prosessen har Harald vist sterk motivasjon for ledelse av vår meningsjournalistikk og vilje til å ta ansvar som del av redaksjonsledelsen, sier Sortland.

Birkevold selv forteller at visjonen er å styrke Aftenbladet som den viktigste flaten for meningsjournalistikk i regionen. Han ser også for seg nasjonalt gjennomslag på temaer som energi, grønn omstilling, landbruk og matproduksjon.

– Jeg ser fram til å jobbe med motiverte og flinke kolleger. Og jeg ser fram til å møte folk utenfor redaksjonens vegger, slik at vi kan være en avis der samfunnet diskuterer med seg selv. Det er en helt grunnleggende forutsetning for et velfungerende demokrati. Ytringsfrihet er noe av det viktigste vi har, og når den innskrenkes er det alltid de svakeste som taper på det, sier Birkevold.

Powered by Labrador CMS