Kjersti Løken Stavrum er administrerende direktør i Stiftelsen Tinius. Stiftelsen forvalter den største eierposten i Schibsted Media Group gjennom selskapet Blommenholm Industrier.

Gir 10 millioner i krisestøtte til Schibsted-redaksjoner

Største eier med koronastøtte.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fire år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

«Schibsteds største eier, Blommenholm Industrier, har vedtatt å gi ti millioner kroner til Schibsteds redaksjoner i forbindelse med koronakrisen.»

Det er budskapet i en pressemelding mandag formiddag.

Formålet er å bidra til å styrke redaksjonenes samfunnsoppdrag i denne fasen overfor unge mediebrukere - det vil si de under 18 år - og fremmedspråklige.

Schibsted og redaksjonene skal selv beslutte hva pengene konkret skal brukes til, skriver Blommenholm Industrier.

Ifølge pressemeldingen kommer pengestøtten som et initiativ fra styret i Blommenholm Industrier. Innretningen mot unge og fremmedspråklige er et resultat av en sondering blant de enkelte sjefredaktørene om hva de ønsket støtte til.

Pengene skal fordeles likt mellom Schibsteds redaksjoner VG, Aftonbladet, Aftenposten, Bergens Tidende, Svenska Dagbladet og Stavanger Aftenblad.

Blommenholm Industrier eier i overkant av 25 prosent av aksjene i Schibsted og er selskapets kontrollerende eier. Stiftelsen Tinius har de stemmeberettigede aksjene i Blommenholm Industrier og kontrollerer dermed selskapet.

Powered by Labrador CMS