Mediefolk:

Vegard Venli har de siste årene jobbet med flere store graveprosjekter i NRK.

Vegard Venli forlater NRK. Blir gravejournalist i Aftenposten

Blir en del av Oslo-satsingen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

NRK mister gravejournalist Vegard Venli til Aftenposten.

I en intern NRK-epost skriver gravesjef Arve Bartnes:

«Vegard Venli slutter i NRK, og går til Aftenposten. Der skal han inngå i avisas gravegruppe, og jobbe dedikert med gravesaker i Oslo.»

Videre skriver Bartnes:

«Vegard er en rådyktig og inspirerende gravejournalist og kollega, som vi gjerne skulle hatt med oss videre. Han har gjort en formidabel jobb i NRK etter at han kom hit fra Dagbladet i 2018.»

Venli har også bakgrunn fra Kommunal Rapport og har vunnet flere priser for sitt gravearbeid. Blant annet Den store journalistprisen i 2016 for innsatsen med å få aksjonærregisteret offentlig tilgjengelig.

Han hadde også en sentral rolle i Dagbladet-teamet som vant Dataskup og Skup-diplom for avsløringene rundt søppelkrisen i Oslo i 2017.

– Vegard utmerker seg som en dyktig og idérik gravejournalist, som kan forvaltningen i Oslo. Han er en kapasitet på innsyn og har de siste årene utviklet seg innen datastøttet journalistikk og programmering. Vi er svært glade for å ha fått ham på laget og er sikre på at han vil løfte og styrke Aftenpostens posisjon i Oslo, sier nyhetsredaktør Tone Tveøy Strøm-Gundersen i en pressemelding fra Aftenposten.

Selv sier Venli om overgangen til Akersgata:

– Aftenpostens satsing på undersøkende journalistikk har imponert meg. Da jeg ble spurt om å søke meg til dette miljøet, kjente jeg at dette er et tog jeg bare måtte hoppe på. Avisen har en bunnsolid redaksjonell profil, og måten gravingen presenteres på, ligger etter mitt syn helt fremme i norsk sammenheng, sier han ifølge pressemeldingen.

Han legger til:

– Så jeg vil jeg også få frem at jeg er veldig takknemlig for tiden jeg har fått i NRK. Jeg har fått muligheten til å lande avsløringer med noen av bransjens aller beste og blitt kjent med fantastiske folk. Men man kan jo bare jobbe en plass om gangen. Nå gleder jeg meg stort til å grave videre i Aftenposten.

Powered by Labrador CMS