Klubbleder Knyt Nygaard før han informerte de ansatte i et klubbmøte om resultatet av forhandlingene med ledelsern. Her i samtale med en journalist om resultatet av forhandlingene. Foto: Glenn Slydal Johansen

Enighet i Aftenposten

Vi er veldig lettet, sier klubbleder om avtale med ledelsen.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Ledelsen og redaksjonsklubben i Aftenposten er kommet til enighet om den videre kuttprosessen. Det bekrefter klubbleder Knut Nygaard og administrerende direktør Sondre Gravir overfor Journalisten.

Frivillige pakker

Klubbleder Knyt Nygaard sier at de, gitt omstendighetene, har fått det som de ønsket. Avtalen som er inngått innebærer blant annet at det går ut frivillige og åpne sluttpakketilbud til alle ansatte. Dette tilbudet sendes ut etter at ny organisasjonskart foreligger i slutten av neste måned.

– Så kan bedriften kan si nei til nøkkelkompetanse, sier Nygaard.

– Protokollen omhandler kun frivillige ordninger. Klubbene har protokollført at vi ikke stiller oss bak oppsigelser, sier klubblederen om avtalen han nå har underskrevet på vegne av de ansatte.

Mulig 2. runde

Gravir understreker at det er snakk om frivillige pakker i første omgang. Han presiserer nemlig at målene for kuttrunden står fast, men at det først skal forsøkes frivillige ordninger.

– Vi har et tydelig mål, og de står fast. Jeg håper at virkemidlene får høyt tilslag slik at vi kommer i havn. Men hvis vi ikke gjør det må vi se på en andre runde, sier Gravir.

Gavepensjonstilbudet utvides samtidig med to årsklasser. Det gjelder nå også de som er født i 1953 og 1954. Her er også tidsfristen for å takke ja utvidet med 20 dager til 20. oktober. 

På onsdag ble sjefredaktør Hilde Haugsgjerd og konsernsjef Didrik Munch i Schibsted Norge grillet på debattmøte i regi av Oslo Journalistklubb. Spørsmål fra de fremmøtte journalistene handlet blant annet om et kompetanseskjema som alle ansatte må svare på.

Se Journalistens livereferat fra debattmøtet her

Ettersom dette skjemaet allerede er sendt ut til alle ansatte er dette en prosess som fortsetter.

– Det skal brukes til en kompetansekartlegging i bedriften, sier Nygaard.

Gravir sier at kartleggingen er viktig i sammenheng med tegningen av nytt organisasjonskart.

– Vi vil også ha samtaler med den enkelte ansatte. Vi håper at når kartet er tegnet vil de se at de har en spennende fremtid her, sier Gravir.

Ble gratulert

Klubblederen sier han er svært glad for at en avtale er på plass.

– Alle er veldig lettet og glade i dag. Det er et trist utgangspunkt å nedbemanne, men vi slipper intern krig som ville vært drepende og ødeleggende for alle. Derfor puster vi lettet ut nå.

Journalisten var til stede i begynnelsen av et klubbmøte hvor de ansatte ble orientert fredag. Før vi ble kastet ut var flere av de ansatte borte hos klubblederen og gratulerte ham for godt arbeid.

Beste for ansatte

Gravir sier at han har opplevd prosessen med klubbene som en åpen dialog som har vært konstruktiv. Han mener den endelige avtalen er god og balansert.

– Det er feil å bruke ord som «god» i den tunge situasjonen, men den er det fordi jeg tror den er god for de ansatte. Den hadde ikke vært god hvis de ansatte hadde oppfattet framgangsmåten som blodig og urettferdig.

– Det beste for bedriften er det beste for de ansatte og vice versa.

 

Powered by Labrador CMS