Shabana Rehman under en pressekonferanse i 2020 der hun tilbakeviser kritikken om dårlig økonomistyring i Født Fri.

Aftenposten og Nettavisen i krangel om Shabana Rehman-sak

– Udokumentert synsing, skriver Erik Stephansen om Andreas Slettholms kommentar. 

Publisert

Aftenposten-kommentator Andreas Slettholm skriver i en kommentar publisert fredag, at «Det er trist at Nettavisen insisterer på nok en runde om Født Fri».

Kommentaren er en reaksjon på Nettavisens saker om granskningen av granskningen av stiftelsen Født Fri, som Shabana Rehman ledet frem til den ble nedlagt.

Stiftelsen ble anklaget for misbruk av offentlige midler og økonomisk rot, og mistet til slutt statsstøtten. Nettavisens avsløringer antyder at granskningen kanskje ikke var god nok.  

– Trist

Slettholm mener at Nettavisen kommer med lite nytt i sitt store graveprosjekt

Han skriver blant annet at Nettavisens journalistikk bærer preg av en teori om at noen var ute etter å ta Rehman, at Født Fri-saken var en skandale, men ifølge Slettholm går det ikke så bra for Nettavisen. 

«Det meste handler om prosess, prosess og prosess. Og noen kraftige angrep på EY. Nettavisen har fått ulike eksperter til å vurdere isolert om tre timer er forsvarlig saksbehandling. Og selvsagt finner man eksperter som er kritiske», skriver Slettholm.

EY er revisjonsfirmaet som gransket pengebruken til Født Fri.

Aftenposten-kommentatoren reagerer også på bånd mellom Nettavisen og Rehman:

«Nettavisen har opprettet en minnepris i Shabana Rehmans navn. Det er fint og rørende at noen gjør det. Men det er ikke det beste utgangspunktet for kritisk journalistikk om Rehmans siste prosjekt før hun døde.»

– Uvanlig slett av Slettholm

Politisk redaktør i Nettavisen, Erik Stephansen, svarer Slettholm med å påpeke at de har hatt fire journalister på saken i fire måneder – inkludert innsynsekspert Tarjei Leer-Salvesen.  

«Uvanlig slett av Slettholm», starter Stephansen sitt svar til Slettholm, som også er publisert av Aftenposten

Gravearbeidet er delfinansiert av Fritt Ord, og utført i samarbeid med Senter for undersøkende journalistikk (SUJO) ved Universitetet i Bergen, skriver Stephansen, som reagerer på at Slettholm ikke påpeker feil i Nettavisens dokumentasjon.  

«I stedet driver han udokumentert synsing», fortsetter Nettavisen-redaktøren - og legger til:

«Det er fristende å spørre hvilken kritisk journalistikk Aftenposten selv har gjort i denne saken?»

Powered by Labrador CMS