Kultursjefen i Arendal kommune så ikke veldig humoristisk på dagens oppslag i Agderposten. Noe hun også ga klar beskjed om.

Da kultursjefen fant dette sitatet på forsiden, fikk hun nok - sa opp avisen i sinne

Redaktøren legger seg paddeflat.

Publisert

Denne artikkelen er over fem år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Lørdagens førsteside på Agderposten fikk glasset til å renne over for kultursjefen i Arendal kommune. En lokal juleøltest hun litt avventende hadde stilt opp på, endte opp med oppslaget: «Den luktet litt som urin etter at du har spist puffet hvete» - og med stikktittel: «Kultursjef Linda Sætra i uhøytidelig juleøl-test».

På Facebook langer hun ut mot Agderposten:

«Jeg sier herved opp mitt abonnement i Agderposten. Jeg har vært trofast og tålmodig lenge. Har vært fast kronikør i årevis - gratis! Har svart på alle spørsmål og holdt ut når de har vridd og vrengt på mine og andres saker. Har vært seriøs og sporty. Har tenkt at lokalpressen er viktig å følge med på og støtte. Har ingenting imot faglig kritikk og krasse undersøkende journalister. Men dette er bare dårlig, Agderposten.»

Faksimile av Agderposten

I samme innlegg omtaler hun også avisen som «den lokale sladderpressen».

«Uhøytidlig test? Useriøs avis. Useriøs bruk av min tid. Jeg er ikke i nærheten av å se på det med et uhøytidelig og humoristisk blikk.»

Kultursjefen var ikke den eneste som reagerte på dagens forside. «Har allerede sagt opp», skriver en annen person - og «Er så enig Linda, trodde ikke det var mulig da jeg så forsida til Agderposten idag».

Det tok imidlertid ikke lang tid før sjefredaktør Øyvind Klausen dukket opp på Facebook-veggen til Sætra. Der legger han seg flat som en padde.

Etter innledende beklagelser, skriver redaktøren: «Vi bommet på oppslaget på førstesiden i dag».

Han skriver videre at sitatet er tatt ut av sin sammenheng, og at dette bare ble plumt og smakløst. Han lover også en beklagelse i papiravisen mandag.

Til det siste, skriver kultursjef Sætra: «Og så forventer jeg at det også kommer en beklagelse fra Agderposten på første side i mandagens avis. Ikke som en liten notis gjemt inni avisen. Det har dere alt å vinne på».

Klausen og Sætra avtaler også å møtes til uka. Om det er nok til å redde abonnementet, gjenstår å se.

Powered by Labrador CMS