VårtOslo er en av seks aviser som mottar støtte fra Oslo kommune.

Seks aviser får en halv million kroner hver fra Oslo kommune

Hurtigbehandlet støttesøknader.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

oSeks Oslo-aviser får en halv million kroner hver fra Oslo kommune, skriver kommunen i en pressemelding. Det er andre gang Oslo kommune deler ut lokal pressestøtte til hovedstadsmediene.

– Byrådet tok initiativ til en lokal pressestøtteordning for å sikre lokal dekning av demokratiske prosesser. Lokalmedia spiller en viktig rolle i alle samfunn, og Oslo er for dårlig dekket opp. Når mediene nå står i en økonomisk skvis er jeg glad for at kommunen har fått til å behandle søknadene så rask som mulig, sier kulturbyråd Rina Mariann Hansen ifølge pressemeldingen.

Som Journalisten tidligere har skrevet om, hadde Oslo kommune som mål å hurtigehandle årets søknader. Årsaken er den pågående koronakrisen som har rammet mange aviser hardt:

«Flertallet av avisene er gratisaviser helt avhengige av annonseinntekter. Oslo kommune har nå hurtigbehandlet søknadene om mediestøtte for å bidra med tiltrengte midler i en krevende situasjon», skriver kommunen i pressemeldingen.

Lokalavisene som har fått støtte for 2020 er:

  • Akers Avis Groruddalen
  • Akersposten
  • Nordre Aker budstikke
  • Nordstrands blad
  • Sagene Avis
  • VårtOslo

Oslo kommune mottok syv søknader i årets behandlingsrunde. I motsetning til den nasjonale produksjonsstøtten, krever ikke Oslo kommune at avisene må ha abonnenter for å motta støtte.

Oslo kommunes mediestøtte er en forsøksordning hvor det er satt av tre millioner hver år frem til 2021.

Powered by Labrador CMS