Ansvarlig redaktør Alexandra Beverfjord vurderer kostnadskutt, men ikke permitteringer.

Trafikken slår rekorder, men Dagbladet må kutte kostnader

– Ser at det må strammes inn.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fire år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Koronakrisa har rammet også mediebedriftene hardt, og Journalisten har skrevet en rekke artikler om små og mellomstore mediehus som permitterer ansatte.

Noen aviser har også lagt inn årene for papirutgaven inntil videre.

Det bratte fallet i annonseinntekter merkes også for de større mediehusene, og sjefredaktør Alexandra Beverfjord i Dagbladet forteller at de nå vurderer flere ulike måter å kutte kostnader på.

– Som alle andre passer vi nok ekstra på økonomien i disse dager. Vi ser at det må strammes inn, og jobber med å redusere kostnader på flere områder, også i det redaksjonelle, sier Beverfjord til Journalisten.

Kan gå ut over frilanserne

Det er ikke aktuelt med permitteringer eller nedbemanning, understreker redaktøren.

Men kuttene kan ramme oppdragsmengden til bidragsytere som leverer feature-artikler, anmeldelser, kommentarer og annet redaksjonelt stoff.

– Kostnadskutt kan gå ut over områder som stoffinnkjøp, det vi kaller frie midler. Men nøyaktig hvordan det slår ut, er litt for tidlig å si, sier Beverfjord.

Hun forteller samtidig om stor leserinteresse og strålende lesertall på nett.

– Kraftig interesse

– I denne situasjonen prioriterer vi å lage en så god nyhetsdekning som mulig. Vi opplever et enormt informasjonsbehov hos våre lesere. Dagbladet har nå rundt 2 millioner unike brukere daglig, sier Beverfjord.

Sidevisningene har nær fordoblet seg i forhold til tallene fra samme periode i fjor, forteller sjefredaktøren.

– Vi er opptatt av å gi informasjon og overblikk gjennom nye, digitale løsninger. Vi opplever en kraftig interesse fra leserne, enten det dreier seg om å sjekke kommunetall i vår søketjeneste eller registrere seg i koronakartet vi har utviklet.

Salget av papiravisa har imidlertid sett en viss nedgang under koronakrisa.

– Vi merker at færre utsalgssteder enn vanlig har åpent, og at folk nok ikke er like ofte i butikken, men fallet er ikke voldsomt, sier Beverfjord.

For ordens skyld: Journalist Nils Martin Silvola var ansatt i Dagbladet i perioden 2015-2017.

Powered by Labrador CMS