Alf Bjarne Johnsen tar over som leder av PFU.
Alf Bjarne Johnsen tar over som leder av PFU.

Dette er PFUs nye leder

Alf Bjarne Johnsen tar tak i nytt utvalg hvor også Erik Schjenken og Øystein Stray Spetalen kommer inn.

Denne artikkelen er over ni år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Alf Bjarne Johnsen har i fire år sittet som varamedlem i PFU. Han jobber i VG, men var på starten av fjoråret blant dem som ønsket seg jobben som generalsekretær i Norsk Presseforbund.

Nå tar han over etter mangeårige medlem og leder i PFU, Hilde Haugsgjerd. Samtidig overføres ledelsen fra Redaktørforeningen til Journalistlaget.

- Å jobbe med presseetikk er utrolig viktig i vår tid. Jeg ser fram til å lede utvalget og forsterke etikkarbeidet.

Særlig er den nye lederen opptatt det han opplever som en utglidning av skillet mellom marked og redaksjon. Johnsen opplever det som bekymringsfullt at grensene mellom de to flyter ut i form og presentasjon.

- Det tror jeg vi skal gripe ekstra tak i, for det må aldri være tvil for publikum om at de leser medier redigert etter det etiske regelverket.

Noe nytt

TV 2s Øyvind Brigg er den andre faste representanten fra NJ. Han er gjenvalgt. Det samme er DNs Martin Riber Sparre.

Nye fra journalistlauget er Liv Ekeberg i Agderposten og Ellen Ophaug fra Fredriksstad Blad.

Alexandra Beverfjord er gjenvalgt som representant for redaktørene i utvalget, men forfremmet til nestleder. Mens Tone Jensen i Fremover er nytt medlem.

Gjenvalgt som er varamedlem Alexander Øystå i Vi Menn. Mens Jo Randen i Dagbladet og Kirsti Husby fra Adresseavisen er nye i utvalget.

Noe kontinuitet

Fra allmennheten er det liten utskiftning. Henrik Syse og Eva Sannum fortsetter som faste medlemmer, mens Amal Aden går fra å være varamedlem til fast.

Både Camilla Serck-Hanssen og Reidun Førde fortsetter som varamedlemmer mens Erik Schjenken og Øystein Stray Spetalen er valgt inn som nye varamedlemmer.

Dermed er det ikke de store utskiftningene i allmennhetes representanter. Forslagene til sammensettingen i denne delen av utvalget, kommer fra generalsekretær Kjersti Løken Stavrum i Norsk Presseforbund. Hun forteller at hun ønsket mest mulig kontinuitet.

- Jeg tror de nye bringer med seg nytting erfaringer og kunnskap inn i utvalget. Spetalen representerer så mye fagkunnskap i samfunnet som knapt har vært representert i utvalget tidligere. Og så er han opptatt av pressens etterrettelighet.

 

 

Powered by Labrador CMS