Håper TV 2 disponerer overskuddet riktig

I fjor skapte det bråk.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

2010 ble et pangår for TV 2, det viser tall TV-selskapet har offentliggjort på sine nettsider. Selskapet hadde et driftsresultat 335 millioner kroner. Så bra har tallene aldri før vært i TV 2.

TV 2s toppsjef Alf Hildrum sier til eget nettsted at pengene skal brukes til å gi seerne et bedre tilbud. Blant annet vil de få bedre programmer, for det skal det brukes penger til. Hildrum lover også at det skal bli både underholdning og drama i selskapets mange kanaler.

Utbytte

I fjor betalte TV 2 ut utbytte til sine eiere Egmont og A-pressen. Det skjedde samtidig som kanalen kuttet flere millioner på kostnadssiden, noe klubbene i huset også reagerte sterkt på. Senere på høsten ble det kjent at tilliten til ledelsen i TV 2 var på historisk bunnivå. Mange ansatte mente at mange ledelere i TV-selskapet ikke hadde troverdighet.

Leder i Klubb 2 Baard Zakariassen sier til Journalisten at han er glad over at arbeidsgiveren tjener penger. Men stiller samtidig spørsmål om hvordan pengene skal brukes.

– Vi håper ledelsen er kloke med sine disponeringer i år. For all del, eierne skal få utbytte på sine investeringer, men i fjor var det ganske umusikalsk og langt fra hyggelig. I år er det igjen rom for utbytte.

Klubblederen sier at de ansatte merker at det nå går letter å få ryddet opp i ting i TV 2. Blant annet sitter pengene noe løsere og at man dermed får ryddet opp i tunge turnuser.

Kanaler

Om klubben anser nye TV-kanaler som kloke disponeringer, er uvisst, men samtidig som at Hildrum bruker penger på innhold, benytter han samtidig anledningen til å åpne lommeboken lansering av nye TV-kanaler.

Blant disse er sportsnyhetskanalen som Journalisten fortalte om i oktober i fjor. Denne kanalen skal være bygget over samme lest som TV 2 Nyhetskanalen. I tillegg skal enda en kanal være rundt hjørnet, men denne ønsker Hildrum ikke si noe om.

Etter det Journalisten kjenner til skal det være snakk om enten en kanal med økonominyheter, eventuelt en egen kanal bygd på TV 2s politiske avdeling.

Powered by Labrador CMS