– Jeg synes det er et bevis på hvor fornuftig det var å endre valgloven, slik at folk ikke kan bli satt opp mot sin vilje, sier Nettavisen-redaktør Gunnar Stavrum. Foto: NTB scanpix

Gunnar Stavrum er strøket fra valglisten til Alliansen

44 personer strøket fra lokalvalglisten til Alliansen etter klager.

Publisert

Denne artikkelen er over fem år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Flere personer har klaget etter å ha blitt ført opp på lokalvalglistene til partiet Alliansen i Oslo mot sin vilje. Resultatet blir at 44 navn fjernes.

Nettavisen har bedt om innsyn i mottatte fritakserklæringer til kommunestyrevalget i Oslo. Totalt har 59 personer fått fritak, og 44 av fritakene gjelder Alliansen.

Tidligere er det blitt kjent at flere Frp-topper og kjendiser uvitende var blitt ført opp på Alliansens lister til kommune- og fylkestingsvalget i høst.

En av dem som ufrivillig ble satt opp på valglistene, er sjefredaktør Gunnar Stavrum i Nettavisen. Stavrum sier til egen avis at han er glad for at han nå er fjernet fra listen:

– Jeg synes det er et bevis på hvor fornuftig det var å endre valgloven, slik at folk ikke kan bli satt opp mot sin vilje. Spesielt viktig for journalister som må være uavhengige. Bare det å bli satt opp på listen er negativt.

Powered by Labrador CMS