Facebook-sjef Mark Zuckerberg skal vise vei ved å jobbe hjemmefra de neste seks månedene, og selskapets fulltidsansatte får også fortsette med hjemmekontor.
Facebook-sjef Mark Zuckerberg skal vise vei ved å jobbe hjemmefra de neste seks månedene, og selskapets fulltidsansatte får også fortsette med hjemmekontor.

Facebook lar ansatte fortsette med hjemmekontor

Samme gjør Amazon.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Facebook tilbyr sine fulltidsansatte å jobbe hjemmefra, noe også Facebook-sjef Mark Zuckerberg skal gjøre. Amazon gir sine ansatte tilsvarende tilbud.

Zuckerberg skriver i et notat at han skal lede an med å jobbe fra sitt eget hjemmekontor i minst seks måneder, melder RTT News/dpa-AFX.

– Jeg har funnet ut at hjemmekontor har gitt meg mer rom for langsiktig tenkning, og det gjør meg i stand til å tilbringe mer tid med familien, noe som har gjort meg lykkeligere og mer produktiv i jobben, skriver Zuckerberg i notatet, som først ble omtalt av Wall Street Journal.

– Vi lærte så mye det siste året om at et bra stykke arbeid kan gjøres fra hvor som helst, og jeg er nå enda mer optimistisk om at fjernjobbing i større skala er mulig, spesielt ettersom video og virtuell virkelighet forbedres stadig, skriver Facebook-sjefen.

Facebook varslet i mai i fjor at selskapet kun ville la visse ansatte jobbe permanent hjemmefra. Det dreier seg nå derfor om en større endring i bedriftskulturen når alle fulltidsansatte får tilbud om å gjøre det samme.

Amazon kunngjorde torsdag at selskapet vil ha sine ansatte jobbe to dager i uka hjemmefra. Amazon-ansatte som ikke ønsker å tilbringe de øvrige tre dagene på kontoret, kan få søke om unntak slik at de kan jobbe hjemmefra enda mer. Også for Amazon innebærer det en snuoperasjon fra tidligere kunngjøringer. I mars opplyste selskapet at planen var at de ansatte skulle tilbake på kontorene og ikke lenger jobbe hjemmefra.

– Vi har justert våre retningslinjer om å gjenoppta kontorarbeidet og har gjort dem tydeligere. Vi beslutter fra nå av å tilby Amazon-ansatte en blanding av å jobbe fra kontoret og hjemme, skriver selskapet i en blogg.

Powered by Labrador CMS