Opplysningene om dødsfallene er foreløpig ikke bekreftet av myndighetene verken i Brasil eller Storbritannia.

Søket etter Dom Phillips

Brasiliansk politi avviser at savnet journalist er funnet død

Brasiliansk politi sier at meldingene om at en savnet britisk journalist er funnet død i Amazonas, ikke er korrekte.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Saken oppdateres.

Brasiliansk politi sier at meldingene om at en savnet journalist er funnet død, ikke er korrekte. Det er funnet levninger, men de er ikke identifisert.

Politiet opplyser at det er feil at levningene til journalisten Dom Phillips og den brasilianske urfolkseksperten Bruno Pereira, som er savnet i Amazonas, er funnet.

I en pressemelding som Reuters siterer, heter det at det bare er biologisk materiale og noen av eiendelene til de to savnede som er funnet hittil, slik det tidligere er meldt.

President Jair Bolsonaro sier at det er funnet menneskelige levninger flytende i elva, og at de nå blir undersøkt for DNA.

– Alt tyder på at noe ille er gjort mot dem, fordi menneskelige levninger ble funnet flytende i elva, sa Bolsonaro mandag.

Avventer bekreftelse

Dom Phillips' niese skriver i en tekstmelding at «to lik er funnet», og at familien avventer bekreftelse fra føderalt politi om det er de to savnede eller ikke.

Nyhetsnettstedet g1 meldte tidligere mandag med Philips' kone som kilde, at de to mennene var funnet døde. G1 er tilknyttet mediegiganten Grupo Globo, og artikkelen om dødsfallene siteres av blant andre Reuters.

Savnet etter trusler

Phillips og Pereira har vært savnet i et avsidesliggende område i Amazonas. Brasilianske menneskerettsgrupper har fortalt at de to mottok trusler.

Phillips (57), som lenge har vært tilknyttet avisen The Guardian, jobbet nå med en bok om vern av regnskogen. Pereira (41) var ansatt i den brasilianske urfolksetaten Funai.

De ble sist sett 5. juni, på vei mot Atalaia do Norte i den nordvestlige delen av Brasil. I dette området har det vært en rekke voldelige sammenstøt mellom krypskyttere, fiskere og representanter for myndighetene.

Søndag opplyste politiet at gjenstander som tilhørte Phillips og Pereira, var blitt funnet. Én person er pågrepet i saken, og han bor i nærheten av funnstedet.

Mulige levninger

Phillips' svoger Paul Sherwood sier at den brasilianske ambassadøren mandag fortalte ham at to døde personer var funnet fastbundet til et tre.

– Han sa bare at det var i regnskogen, og at de var bundet til et tre, og at de ikke var identifisert ennå, sier Sherwood til The Guardian.

Før helgen opplyste politiet at det var funnet noe som kunne være menneskelige levninger i letingen etter Phillips og Pereira. De antatte levningene skulle undersøkes nærmere.

I Amazonas er det i senere år blitt begått flere drap på journalister som har jobbet for regionale medier. Inntil nå har det ikke forekommet drap på journalister tilknyttet internasjonale eller nasjonale brasilianske medier.

Powered by Labrador CMS