– Vi skal lage en avis for alle som bor og lever i Trondheim. Byen fortjener en dedikert og nyhetsdrevet lokalavis, sier Arne Reginiussen, som blir ansvarlig redaktør for avisen.
– Vi skal lage en avis for alle som bor og lever i Trondheim. Byen fortjener en dedikert og nyhetsdrevet lokalavis, sier Arne Reginiussen, som blir ansvarlig redaktør for avisen.

Adressa får ny konkurrent. Amedia med lokalavis for Trondheim

Lanserer heldigital avis på nyttårsaften.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fire år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

«Norges største lokalaviskonsern Amedia lanserer en helt ny og rendyrket lokalavis i og for Norges tredje største by, Trondheim. Nidaros blir en heldigital avis som utkommer første gang nyttårsaften.»

Det skriver Amedia i en pressemelding tirsdag formiddag.

– Dette er vår nyttårsgave til befolkningen i Trondheim. Vi skal lage en avis for alle som bor og lever i Trondheim. Byen fortjener en dedikert og nyhetsdrevet lokalavis. Vi skal sette dagsorden og være tett på innbyggere og det som skjer, sier Arne Reginiussen ifølge pressemeldingen.

Reginiussen blir ansvarlig redaktør for Nidaros. Med seg får han i første omgang 12 medarbeidere.

– Trondheim er en av byene i Norge som har vokst og vokser mest. Det er åpenbart at det er både et marked for og et behov for en dedikert byavis i Trondheim, sier Reginiussen.

Hovedkonkurrenten blir Adresseavisen, Norges eldste dagsavis, som i dag har en dominerende posisjon i Trondheim og regionen - både på nett og papir.

Konserndirektør i Amedia, Anders Opdahl, sier ifølge pressemeldingen at Nidaros vil skape avismangfold i Trondheim og dermed berike den lokale journalistikken og det samlede tilbudet til innbyggerne.

– Dette er først og fremst viktig for folk Trondheim, men det er også berikende for norsk journalistikk at landets tredje største by igjen får en dedikert lokalavis. Det er sunt at mange redaksjoner kjemper om leserne. Det bidrar til høyere aviskonsum og et rikere tilbud til leserne. Nidaros skal få en sterk posisjon i en by i rivende utvikling, sier Opdahl.

Nidaros var i sin tid navnet på den største avisen i Trondheim, skriver NTB. Avisen ble etablert i 1902 og holdt det gående som dagsavis til 1957. Den byttet etter flere konkurser navn til Trondheimsavisa i 1989, før den ifølge Store Norske Leksikon ble nedlagt i 1991.

Reginiussen kommer fra stillingen som ansvarlig redaktør og daglig leder i Finnmark Dagblad og iFinnmark.no

Powered by Labrador CMS