Erik H. Sønstelie er ansvarlig redaktør i Oppland Arbeiderblad.
Erik H. Sønstelie er ansvarlig redaktør i Oppland Arbeiderblad.

Redaktørkollega hyller Magne Storedal

– Rørende og fortjent å se hvordan staben omfavnet ham.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

– I dag vil jeg hylle en kollega og venn, skriver ansvarlig redaktør Erik H. Sønstelie i Oppland Arbeiderblad på sin personlige Facebook-konto sent mandag kveld.

Samme dag hadde redaksjonen i en annen Amedia-avis, Avisa Oslo, mottatt den overraskende beskjeden om at redaktør Magne Storedal var ute som leder av avisa han har ledet siden starten for to år siden.

En spesielt godt likt sjef, ifølge mange medarbeidere Journalisten snakket med mandag.

I Sønstelies innlegg om vennen han har kjent siden 1980-tallet, roses Storedal for både sin journalistiske metodikk og menneskelige egenskaper. Teksten gjengis med tillatelse.

«Jeg ble kjent med Magne Storedal da vi begge var redaksjonsassister i Nationen på tidlig 80-tall. Siden har vi fulgt hverandre - i førti år, tidvis i samme aviser, ofte i samme konsern. Allerede den gang hadde Magne en spesiell gave. Han var pålest, han så nyheter ikke andre så, og ikke minst fikk han kilder til å stå frem. Dessuten skrev han godt og effektivt», skriver Sønstelie.

«Over førti år etter mener jeg det fremdeles er få som kan slå ham i den operative og effektive nyhetsledelsen på et redaksjonsgulv når det brenner og nyhetene skal ut. Jeg så det da han jaktet spioner, dekket Treholtsaken og fikk frem dagsordensettende nyheter i Vassdalenulykken på 80-tallet. Jeg så det i flere av VGs fantastiske saker på 90-tallet, ikke minst i dekningen av flommen i 1995 og den sentrale hånden han hadde på dekningen av av prosjekt århundreskiftet. På 2000-tallet ble han og Tor M. Nondal Amund Djuves etter mitt syn helt avgjørende våpendragere i DN.»

«Etter 2010 har han som redaktør fått RB til å skinne og bli Norges største lokalavis, han satt dagsorden med pandemidekningen, og høstet anerkjennelse for sin journalistiske metodikk, også kalt Dapel.»

«Under ham, og med Amedias ressurser, har Oslo dessuten fått en ny avis. I et vanskelig avismarked, og i konkurranse med store ressurssterke nasjonale medier, har avisa markert seg, med breaking news, kommentarer og debatt. Med andre ord: Det er litt av en karriere hallingdølen har bak seg, selv om han selv ikke er den som i offentligheten liker å gjøre så mye ut av det og heller har latt andre få æren. Men nettopp derfor var det både rørende og fortjent å se hvordan staben omfavnet ham og roste ham da det idag ble kjent at han har hatt sin siste dag i avisen. – En god journalist, redaktør og leder, godt likt utover det vanlige for en sjef, sa politisk redaktør Eirik Mosveen etterpå. Det mener jeg er ord mange av de som har fått arbeide sammen med ham kan stille seg bak. Derfor er jeg faktisk heller ikke helt sikker på om det er pensjonisttilværelsen som venter. Det kommer nemlig ikke så ofte bedre pressefolk fra bygdene nå til dags.»

Innlegget har tirsdag fått rundt 400 likes og et kommentarfelt fullt av tiltredende lovord.

Powered by Labrador CMS