Amedia skriver i en pressemelding tirsdag at det er for tidlig å si noe om årsaken til angrepet.

Amedia-avisene ber abonnenter være obs på svindelforsøk

Kan potensielt bli utsatt for forsøk på datamisbruk eller svindel.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Kunder og abonnenter av Amedia-avisene bes om å være obs på svindelforsøk i kjølvannet av dataangrepet som rammet mediekonsernet i jula.

– Vi har per nå ingen informasjon om at persondata er publisert eller misbrukt på noe vis. Det kan imidlertid ikke utelukkes at navn, adresse, epost, telefonnummer, fødselsdato, abonnementsform- og historikk kan være på avveie, skriver Amedia-avisene i en infomail til kundene tirsdag.

De understreker imidlertid at opplysninger om abonnentenes passord, leserhistorikk og bank-info ikke er berørt av angrepet.

– Om noen av dine opplysninger vil vise seg å være på avveie, kan du potensielt bli utsatt for forsøk på datamisbruk eller svindel. Vi ber deg derfor på generelt grunnlag være ekstra oppmerksom på mistenkelige tekstmeldinger, telefonhenvendelser og eposter, heter det videre.

For tidlig å konkludere

Amedia skriver i en pressemelding tirsdag at det er for tidlig å si noe om årsaken til angrepet.

– Vi vil komme tilbake med kvalitetssikret informasjon så snart fakta er klarlagt og det er forsvarlig å kommunisere disse, sier Pål Nedregotten, som er konserndirektør for teknologi og data.

Det jobbes nå intensivt med å kartlegge hva som kan ha skjedd med persondata til ansatte og abonnenter, og konsernet benytter ekstern bistand i arbeidet.

Dataangrep

Flere av Amedias sentrale datasystemer ble satt ut av drift etter det alvorlige dataangrepet natt til tirsdag 28. desember. Dataangrepet førte til en stans i produksjonen av papiravisene dagen etter. Torsdagen gikk 13 aviser i trykken, og nyttårsaften sørget en reserveløsning for at nærmere 70 aviser kunne leveres til abonnentene.

Hackerne som angrep Amedia, la igjen et krav om løsepenger, men selskapet har besluttet å ikke gi etter for pengekravene.

Powered by Labrador CMS