Mediefolk:

Tom Haakenstad kommer fra rollen som redaksjonssjef, vaktsjef og programleder i NRK.

Tom Haakenstad er ny ansvarlig redaktør i Østlendingen

Kommer til å bli en godt synlig redaktør, sier styrelederen.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Tom Haakenstad blir ny ansvarlig redaktør i Østlendingen, melder Amedia i en pressemelding. Haakenstad kommer fra stillingen som redaksjons- og nyhetssjef i NRK Innlandet.

– Jeg forlater en fantastisk gjeng i NRK, og det er utvilsomt et vemod i det. Men jobben i Østlendingen var umulig å si nei til. Den gjengen som jobber der er jeg stolt av å ha blitt valgt som sjef for. Østlendingen er en merkevare med enorm betydning for distriktet, sier han i pressemeldingen.

Haakenstad har bred redaksjonell ledererfaring fra NRK Innlandet og Hedmark, hvor han har hatt rollen som både nyhetssjef, redaksjonssjef og vaktsjef siden han begynte i 1995. I tillegg har han tre års ledererfaring fra Forsvaret.

Kjent i lokalområdet

– Målet mitt er å bygge videre på Østlendingens styrker, og utvikle digital journalistikk og fortellerteknikk i samarbeid med redaksjonen, sier han.

Den nye redaktøren er selv oppvokst i Moelv, og han har bodd i Elverum i nærmere 30 år. I pressemeldingen uttrykker han at Østlendingen nå vil få en leder med stor lojalitet og kjærlighet for dekningsområdet.

– Målet er jo at enda flere får øynene opp for hvor vesentlig, artig og opplysende det er å lese oss. Det er store ord, men det å lese ei god lokalavis gir folk muligheter og rettigheter til å kunne leve et godt liv, sier Haakenstad.

Tilfreds med ansettelsen

Styreleder Kristina Fritsvold Nilsen er svært tilfreds med ansettelsen av Tom Haakenstad som ny leder i Østlendingen.

– Tom kommer til å bli en godt synlig redaktør. Han kjenner Hedmark og Østerdalen som sin egen bukselomme. Den kunnskapen kommer Østlendingens abonnenter til å merke, sier styreleder Kristina Fritsvold Nilsen.

Haakenstad begynner i stillingen 10. mars.

Powered by Labrador CMS