Mediefolk:

– Jeg tenker mangfold er viktig, og selv får jeg mye energi av å jobbe med unge mennesker, og jeg tror jeg kan gi noe tilbake med mine erfaringer, sier Maria Ekerholt.

Maria Ekerholt er ansatt som ny redaksjonssjef i NRK Innlandet

Brenner fortsatt for journalistikken etter 50 år i NRK.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Maria Ekerholt kan i år feire at hun har jobbet 50 år i NRK. Og i jubileumsåret kan hun også feire at hun nå er NRK Innlandets nye redaksjonssjef.

Det er utrolig morsomt at jeg blir satset på i min alder når vi stadig hører om at folk over 50 ikke kalles inn til intervjuer både i min bransje og andre bransjer, sier Ekerholt i en pressemelding.

– Jeg tenker mangfold er viktig, og selv får jeg mye energi av å jobbe med unge mennesker, og jeg tror jeg kan gi noe tilbake med mine erfaringer,.

Distriktsredaktør i NRK Innlandet, Silje Kampesæter, sier Ekerholt har en helt unik kompetanse, samtidig som hun er i særklasse når det gjelder både idéutvikling og entusiasme.

– Hun er ikke redd for å utfordre meg som leder og er en pådriver for at NRK skal innfri på den strategien som ligger til grunn, sier Kampesæter.

Ekerholts NRK-karriere startet i 1972, 17 år gammel. I begynnelsen var hun sekretær og produsent for ulike radioprogrammer på Marienlyst.

I 1986 startet hun som journalist på Lillehammer og har siden vært innom omtrent samtlige roller i mediehuset. Hun har fungert i redaksjonssjefstillingen siden oktober 2021 og har før det hatt rollen som vaktsjef, reportasjeleder og programleder for distriktssendingen på TV i NRK Innlandet.

– Jeg er kjempeglad for at jeg fikk denne muligheten på tampen av arbeidslivet mitt, sier 66-åringen og legger til:

– Jeg brenner fortsatt for journalistikken, og trives også godt med personalansvaret for en flott gjeng som står på rundt meg. Så jeg tror jeg fortsatt har noe ugjort på tross lang fartstid i NRK i mange ulike funksjoner.

Powered by Labrador CMS