Lars Døvle Larssen, leder for NJ i Amedia, var en av initiativtakerne til forslaget om at NJ skal jobbe for at lokale lønnsoppgjør skal avspeile verdiskapningen i bedriftene. Nå er forslaget, med små endringer i ordlyden, tatt med i tiltaksplanen. Foto: Kristine Lindebø

Vedtatt: NJ skal jobbe for at lokale lønnsoppgjør står i forhold til bedriftens økonomi

Har skapt engasjement.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fem år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Et forslag fra flere konsern- og lokallag om at Norsk Journalistlag (NJ) skulle ta med i sin tiltaksplan å jobbe for at lokale lønnsoppgjør skal avspeile verdiskapningen i den enkelte bedrift, har skapt stort engasjement både før og under landsmøtet 2019.

- Vi synes vi får for dårlig uttelling ved de lokale lønnsoppgjørene, samtidig som det skapes store overskudd i enkelte av våre bedrifter, sa Lars Døvle Larssen, leder for Norsk Journalistlag (NJ) i Amedia til Journalisten nylig.

Døvle Larssen var en av initiativtakerne til forslaget, som nå har blitt enstemmig vedtatt, med små endringer i ordlyden:

«NJ skal jobbe for å styrke de lokale klubbenes forhandlingskraft, og for at lønnsoppgjør skal stå i forhold til bedriftens økonomi og framtidsutsikter».

Torsdag vedtar landsmøtet endringer i organisasjonens vedtekter, politiske program og tiltaksplan for 2019-2021.

Også nytt landsstyre skal velges.

Powered by Labrador CMS