Journalistene krever nedbemanningsstopp 

Journalistklubben i Amedia krever stans av prosjektet Operasjonelle forbedringer.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Det er i et brev til konsernsjef Glenn Veiby at styret i NJ i Amedia (NJA) krever prosessen Operasjonelle forbedringer stoppet.

I en pressemelding skriver leder i NJA Britt-Ellen Negård at kuttene som nå varsles er langt flere en først kommunisert.

Negård sier klubben kan dokumentere at tidligere konsernsjef Thor Gjermund Eriksen lovte at redaksjonene og salg skulle vernes etter oppkjøpet.

– Her skulle det satses på kvalitet og utvikling, og det skulle finansieres av oppkjøp og synergiprosesser. 

Journalisten skrev om kuttene i Amedia i begynnelsen av januar.

Mandag ble det også kjent at Medieklagenemnda har avgjort at Amedia får beholde seks aviser Medietilsynet påla dem å selge.

Vil ikke kommentere

Prosjektet Operasjonelle forbedringer (OF) skulle i utgangspunktet redusere 100 stillinger i Amedia. Nye beregninger fra NJA viser at det snarere er snakk om over 120 stillinger.

Det er usikkert hvorvidt disse stillingene kommer på toppen av de varslede 300–400 stillingene som skal fjernes som følge av synergier som tas ut som følge av fusjonen mellom Edda og A-pressen. Amedias regionsjefer gir ulike svar på dette punktet til Journalisten.

Negård mener de kommer på toppen av det varslede synergiuttaket.

Regionsjef for Innlandet, Leif Bangsund, har sagt til Oppland Arbeiderblad at nedbemanningen skjer på grunn av dårlige utsikter i annonsemarkedet.

Fungerende konsernsjef Glenn Veiby slår fast at OF er en del av de planlagte kuttene på 300-400 stillinger, men vil ikke si noe om hvor mange stillinger det er snakk om. 

– Utover dette ønsker jeg ikke å kommentere saken. Vi skal svare på bekymringene på en god og riktig måte. Ikke gjennom Journalisten, men direkte til de som er involvert.

Ikke reelle drøftinger

I brevet til Veiby ber styret i NJA om at prosessen blir utsatt, og at tillitsvalgte blir informert og får tilstrekkelig med tid til å vurdere og drøfte informasjonen internt. På vegne av de ansatte krever de reelle drøftinger om de eventuelle nedbemanningene.

– De ansatte inviteres til noe de har oppfattet som et informasjonsmøte, som viser seg å være et drøftingsmøte. Det finnes kjøreregler for hva et drøftingsmøte skal være, de må også ledelsen i Amedia følge, sier Negård.

For høyt tempo

I pressemeldingen skriver NJA at de opplever det som at konsernledelsen allerede har tatt sin beslutning, og kjører etter en heseblesende tidsplan som ikke gir rom for reelle drøftinger og innspill.

– De har bestemt seg på forhånd hvilke stillinger som skal tas helt ned til avishuset, sier Negård til Journalisten.

For Amedias region på Innlandet, som omfatter Østlendingen, Glåmdalen, Oppland Arbeiderblad, Arbeidets rett og Hadeland skal 20 stillinger vekk. Grovskissen skal være klar 31. januar. Drøftinger lokalt skal være ferdige 10. februar, realiseringsplanen til 6. mars. 12. mars skal den være besluttet av konsernledelsen, 15. mars av styret. Gjennomføring og utarbeiding skal være vedtatt og låst 22. mars.

– De har et tidsskjema som tar pusten fra alle. Det er som et hurtigtog, du rekker knapt å reise deg før neste vogn kommer.

 

Ikke reelle drøftinger

I brevet til Veiby ber styret i NJA om at prosessen blir utsatt, og at tillitsvalgte blir informert og får tilstrekkelig med tid til å vurdere og drøfte informasjonen internt. På vegne av de ansatte krever de reelle drøftinger om de eventuelle nedbemanningene.

– De ansatte inviteres til noe de  har oppfattet som et informasjonsmøte, som viser seg å være et drøftingsmøte. Det finnes kjøreregler for hva et drøftingsmøte skal være, de må også ledelsen i Amedia følge, sier Negård.

Powered by Labrador CMS