Konsernsjef Anders Opdahl mener fjorårets resultat var tilfredsstillende tatt omgivelsene i betraktning.

Amedia-resultatet:  Nedgang på over 80 millioner kroner

– Tilfredsstillende resultat i krevende økonomiske omgivelser, sier Anders Opdahl. 

Publisert Sist oppdatert

Amedia konsern leverer et brutto driftsresultat (EBITDA) for 2023 på 287 millioner kroner. Det er en nedgang på over 80 millioner kroner sammenlignet med året før. 

Blant årsakene til nedgangen er en kostnadsvekst på 158 millioner kroner. Omsetningen økte fra 4,035 milliarder kroner i 2022 til 4,109 milliarder i fjor. Resultatet før skatt sank med 94 millioner kroner til 43 millioner. 

 – Vi styrte trygt

Fjoråret var preget av en tøff makroøkonomi, høy inflasjon og høye renter, sier visekonsernsjef o CFO i Amedia, Gisle Torheim, til Journalisten.

– Det er klart at det går utover kjøpekraften til både bedrifter og privatpersoner. Som resten av mediebransjen opplevde vi et tøft annonsemarked, et krevende abonnementsmarked og underliggende pris- og kostnadsvekst.

I lys av betingelsene er resultatet tilfredsstillende og til og med noe bedre enn budsjettert, fortsetter han:

– Vi styrte trygt gjennom hele 2023, har hatt digital abonnementsvekst og fortsetter å investere i kjerneproduktene som KRS, direktesport, ny teknologi og nye produkter, avslutter han.

Vekst i antall kunder

I en pressemelding kommer det frem at på tross av et krevende marked, hadde Amedia vekst i antall kunder gjennom fjoråret på deres totalabonnement + Alt. Konsernsjef Anders Opdahl sier i meldingen at resultatet er tilfredsstillende i krevende økonomiske omgivelser. 

– Nå har over en halv million nordmenn tilgang til +Alt. Med over 1.000 egenproduserte saker om dagen, har vi redaktørstyrt innhold fra hele Norge, sier han i pressemeldingen. 

Gjennom digital utvikling og lokal distribusjon gir Amedias innholdsnettverk en helt unik kraft, fortsetter Opdahl og trekker frem nyetableringen KRS: 

– I 2023 startet vi Avisen Kristiansand KRS. Dette er nok et ledd i vår plan om å være til stede i og dekke hele Norge, sier han. 

Powered by Labrador CMS