Grant Wahl dekket Qatar-VM for CBS Sports og via eget nyhetsbrev.

VM i Qatar

Amerikansk sportsjournalist død i Qatar: – Enorm sorg

Den kjente amerikanske sportsjournalisten Grant Wahl døde mens han dekket kvartfinalen mellom Argentina og Nederland i Qatar fredag.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

– Grant gjorde fotball til sitt livsverk, og vi er helt knust over at han og journalistikken hans ikke lenger vil være med oss, sier Det amerikanske fotballforbundet (USSF) i en uttalelse.

– Jeg er helt i sjokk, tvitrer Grants kone, Celine Gounder.

Ifølge NPR skal Grant Wahl ha kollapset i presseområdet da kampen mellom Argentina og Nederland gikk mot slutten. Det skal ha blitt utført hjerte-lunge-redning på stedet, før han ble kjørt av gårde i en ambulanse.

Wahl ble 48 år.

President Gianni Infantino i Det internasjonale fotballforbundet har uttrykket sin medfølelse etter dødsfallet.

– Det er med vantro og enorm sorg jeg har blitt gjort oppmerksom på bortgangen til den anerkjente sportsjournalisten Grant Wahl mens han dekket en kvartfinalekamp under VM i Qatar, sier han i en pressemelding, gjengitt av Dagbladet.

I 2011 gjorde Wahl seg bemerket da han utfordret daværende Fifa-president Sepp Blatter. Wahls kandidatur var mindre seriøst, selv om han bedyret at det slett ikke var en vits.

Senere har omfattende korrupsjonssaker rammet Fifa.

Anholdt

Journalisten skapte oppmerksomhet i starten av VM i Qatar da han ble stoppet på vei inn på en stadion med en regnbuefarget t-skjorte.

Wahl begynte som journalist i Sports Illustrated i 1996 og dekket fotball for dem fram til 2020, da han begynte å arbeide for CBS Sports.

Han har også dekket VM i Qatar gjennom et eget nyhetsbrev.

Powered by Labrador CMS