Prisvinnerne fra venstre: Kjartan Bjelland, Fædrelandsvennen, Camilla Glad, ÅmliAvisa og Pål Yngve Berg, Agderposten. Foto: Agderposten

Agderposten fikk pressepris for graving i helsekjøp

Pål Yngve Berg i Agderposten fikk prisen for «Årets sak» etter avsløringen om de ulovlige helsekjøpene i Grimstad.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over sju år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Årets sak 2016 - kåret av Agder Journalistlag - begynte i en postjournal, der kontrollutvalget i Grimstad kommune ønsket oversikt over private leverandører etter flere år med budsjettsprekk. Gjennom nitid arbeid kom Agderposten kontrollutvalget i forkjøpet og avslørte at kommunen ringte leverandører etter behov, opererte uten kontrakter, uten signaturer og med ulike versjoner av kontrakter. 

«De ulovlige helsekjøpene er fremragende journalistisk arbeid i kjernen av vårt samfunnsoppdrag og utført med energi og kreativitet» heter det i juryens begrunnelse.

– Det har tatt mye tid og vært krevende i en sektor som er preget av mye taushet. Så det har ført til vanvittig mange innsynsbegjæringer, som har ledet meg til spor og svar, sier Pål Yngve Berg til Agderposten

Han har skrevet 25–30 artikler om de ulovlige helsekjøpene i Grimstad siden 1. mai. 

Les også: Morten Rød gir seg i Agderposten

«Treffer midt i hjertet»

«Årets feature» gikk til Camilla Glad i ÅmliAvisa – for andre år på rad.

Hun vant for historien «Født i vold – valgte livet» om John Lien, som vokste opp i et brutalt og alkoholisert hjem. Juryen menter at saken «treffer midt i hjertet og blir der lenge etter at historien er lest».

Den tredje presseprisen som ble delt ut, gikk til Fædrelandsvennens fotograf Kjartan Bjelland, som fikk prisen «Årets foto» for et fotografi med tittelen «God sommer».

Prisene ble delt ut under Agder Journalistlags årsmøte fredag kveld.

Powered by Labrador CMS