– Dette er et nødvendig tiltak for å tilpasse seg en ny tid, sier ansvarlig redaktør Stig Jakobsen om papirkuttet i Avisa Nordland.
– Dette er et nødvendig tiltak for å tilpasse seg en ny tid, sier ansvarlig redaktør Stig Jakobsen om papirkuttet i Avisa Nordland.

Papiravisen

AN halverer antall papirutgaver

Ny Amedia-avis går fra seks til tre papirutgaver i uka.

Publisert Sist oppdatert

– Papirkutt er vel noe alle aviser vurderer i 2024, eller de neste årene. Det er noe også vi tenker på, men vi har ikke noen endelige planer klare, sa ansvarlig redaktør Stig Jakobsen i Avisa Nordland til Journalisten for én uke siden.

Men er planen blitt endelige. Avisen varsler selv at den kommer til å redusere antall papirutgaver fra seks til tre. Og følger dermed etter Drammens Tidende og Romerikes Blad, to andre Amedia-aviser som begge har varslet papirkutt de siste ukene.

Endringen skjer fra 3. april 2024. Papiravisen vil deretter komme ut tirsdager, torsdager og lørdager.

– Dette er et nødvendig tiltak for å tilpasse seg en ny tid. Denne innsparingen gir oss også mulighet til å gjøre større digitale satsinger og lage mer kvalitetsjournalistikk som slår hardt, sier Jakobsen til egen avis.

I en kommentar i egen avis, skriver Jakobsen:

«At faren min på 79 år nå hovedsakelig leser aviser digitalt, sier litt om hvor langt utviklingen har kommet. Selv om det er vemodig å tenke på, vil nok papiravisas dager om noen år være talte. Fordelen er selvsagt at nyhetsdekningen har blitt langt bedre. Vi blir oppdatert mens nyhetene skjer og kan også få formidlingen beriket med filmklipp fra hendelsen.»Powered by Labrador CMS