Romerikes Blad er Amedias største avis, og er blitt beskrivet som konsernets flaggskip.

Romerikes Blad

Amedias største avis kutter papirutgaver

Romerikes Blad går fra seks til tre utgaver i uka.

Publisert Sist oppdatert

I torsdagens papirutgave forteller konstituert ansvarlig redaktør Rune Bernhus hvorfor Amedia-avisen Romerikes Blad nå halverer antall papirutgaver.

– Lesernes brukervaner er i sterk endring. Mobiltelefon og andre digitale enheter er nå den måten flertallet foretrekker å lese lokale nyheter på. Samtidig opplever vi at papiravisfallet fortsetter. Vi er derfor nødt til å satse der det teller mest for de aller fleste abonnentene våre, nemlig digitalt.

Papirkuttet vil bli gjennomført fra påske, ifølge avisen.

– Romerikes Blad er midt i en stor omstilling fra den gamle avisverden til en ny digital virkelighet, og da er dette et nødvendig tiltak for å tilpasse seg en ny tid, sier administrerende direktør Kristina Fritsvold Nilsen til egen avis.

Lederduoen i Romerikes Blad har et lite plaster å komme med:

– Vi vet at mange lesere, spesielt eldre, setter stor pris på papiravisa, og derfor vil vi gjerne gjøre noe ekstra for dem. Det er derfor vi øker antall utgivelser av eavisa, slik at den kommer hver eneste dag, sier Fritsvold Nilsen.

Det betyr at RB vil produsere eavis syv dager i uka.

De ansatte i mediehuset ble orientert om frekvensreduksjonen en av de første arbeidsdagene etter nyttår, erfarer Journalisten. 

Powered by Labrador CMS