Terrordømte Anders Behring Breivik i retten 18. januar.

TV 2 la vekk Breiviks frie forklaring etter få sekunder

Kuttet direktevideo før utspørring.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Terrordømte Anders Behring Breivik hadde ikke forklart seg i ett minutt engang, da TV 2 kuttet både lyd og bilde fra Skien fengsel.

– Vi har bestemt oss for ikke å sende mer av den, på grunn av propagandaen som kom helt i starten, selv om dommeren prøvde å avgrense tema for hans frie forklaring til å handle om det rettssaken handler om, sa anker Siri Kleiven Strøm på TV 2s direktesending fra saken.

Nyhetsredaktør Karianne Solbrække bekrefter overfor Journalisten at de kutter den frie forklaringen, og vurderer på nytt når Breivik skal spørres ut av advokatene i etterkant.

– Hvorfor legger dere vekk den frie forklaringen?

– Fordi han bruker sin forklaring til propaganda, og da blir det meningsløst og gir oss mindre mulighet til å sette det i kontekst. Vi publiserer redigerte opptak, skriver Solbrække i en sms.

Medienes tilnærming til hva de slipper gjennom fra rettssalen og terroristens forklaring har vært omdiskutert siden Journalisten mandag fortalte at flere medier planla å sende direktebilder fra saken og forklaringen.

TV 2 var blant mediene som opplyste at de ville sende direkte, med innlagt forsinkelse, fra saken og at slik tilnærmet direktesending fra relevante deler av forklaringen også kunne bli aktuelt.

Powered by Labrador CMS