Amedias styreleder André Støylen (t.v) her sammen med konsernsjef Anders Møller Opdahl.

André Støylen blir daglig leder i Amediastiftelsen på heltid

–  Jeg gleder meg til å kunne bruke all min tid til tiltak som styrker lokalavisene, journalistikk og ytringsfrihet, sier André Støylen.

Publisert Sist oppdatert

I løpet av våren slutter André Støylen som administrerende direktør i Sparebankstiftelsen DNB for å være daglig leder i Amediastiftelsen på heltid.

– Kjøpet av Amedia og opprettelsen av Amediastiftelsen er den oppgaven som har engasjert meg mest i min tid i Sparebankstiftelsen DNB. Jeg gleder meg til å kunne bruke all min tid til tiltak som styrker lokalavisene, journalistikk og ytringsfrihet, sier Støylen til Amedias nettside.

Da Sparebankstiftelsen DNB kjøpte aksjene i Amedia i 2016 fra LO, Telenor og Fritt Ord, ble Amediastiftelsen opprettet for å eie mediekonsernet. Kjøpet ble finansiert med et lån fra sparebankstiftelsen. Dette lånet er senere omgjort til en låneramme til Amedia, og utgjør nå 388,5 millioner kroner, opplyser mediekonsernet.

«Disse midlene, og ansvaret for låneforpliktelsen til Amedia, overføres nå til Amediastiftelsen. Etter denne transaksjonen vil det ikke lenger være noen økonomiske bånd mellom Sparebankstiftelsen DNB og Amediastiftelsen/Amedia», skriver Amedia.

– Vi ønsker å gi Amediastiftelsen en tydeligere rolle, og vise at den er uavhengig av Sparebankstiftelsen DNB. Ved å tilføre midler og en dyktig leder, gir vi Amediastiftelsen de beste forutsetninger for å utvikle seg til en viktig, selvstendig kraft i samfunnet, sier Nils Øveraas, styreleder i Sparebankstiftelsen DNB.



Powered by Labrador CMS