Andreas Gjølme.20080218

- Dette er et angrep på hele redaksjonen

Andreas Gjølme avviser alle påstander fra Lars Johnsen om at tette bånd påvirker den journalistiske tonen.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Tirsdag formiddag publiserer journalist Lars Johnsen en blogg på nettsidene til fotballtidsskriftet Josimars nettsider. Her går han i rette med det han karakteriserer som en ukultur i Asker og Bærums Budstikka.

Johnsen mener Budstikka ikke driver kritisk journalistikk på makt- og øvrighetspersoner. Han spør om leserne derfor kan stole på noe som helst som står i den avisen. Johnsen er tidligere frilansjournalist i Budstikka. Han har også vært vikar i avisen.

Les også: Budstikka – avis eller annonseorgan?

Feil at sensurert

Sjefredaktør Andreas Gjølme i Budstikka opplever Lars Johnsens kommentar som et angrep på hele redaksjonen. Han sier til Journalisten at det hele er bare trist.

At han skal ha sensurert en artikkel Johnsen skrev som frilanser om triksing med økonomien i Stabæk, avviser han på det sterkeste.

– Han hadde levert en artikkel til oss for vurdering. Her kommer det sterke påstander om Stabæk-miljøet fra en anonym kilde. Vi ber ham om å skaffe et bredere kildegrunnlag enn den ene kilden, og så svarte han med å forsvinne. Senere finner vi igjen artikkelen på et nettsted. Dette handler ikke om å refusere.

Feil at snillere

At Budstikka har vært snillere mot mennesker og organisasjoner i fremtredende posisjoner i sitt dekningsområde, vil Gjølme ikke være med på. Han sier at svært få har vært så indignerte på avisen som miljøet rundt fotballklubben fordi det er blitt hevdet at avisen ikke har vært nøytrale i sin dekning av konfliktene rundt Telenor Arena.

– Dette er selvfølgelig helt feil. Det er mange oppfatninger rundt vår dekning og Johnsen kjenner oss altfor godt til å vite det ikke stemmer. Dette er et angrep på vår redaksjon. Det blir feil.

– Jeg forstår ikke agendaen hans. Dere sender hans meninger videre, og jeg har ingen kommentarer utover dette. Det for stå for hans regning.

Feil om København

– Men hva med gjengivelsen fra seminaret i København hvor han gjengir at du skal ha sagt at Budstikka bruker silkehansker på personer dere kjenner. Stemmer dette?

- Selvsagt gjør vi ikke det. Men detaljer fra seminaret husker jeg ikke. Lars synes å være en mester i å misforstå. Ord og utrykk fra ett døgns seminar egner seg uansett ikke i det offentlige rom.

– Men det er jo bare to og et halvt år siden.

–  Jeg regner med at ingen reiser på seminarer og noterer ned det som blir sagt for å gjengi det offentlig. For meg er det bare snuskete. 

Powered by Labrador CMS