NRKs skiskytterekspert Ola Lunde sier nyheten om Halvard Hanevolds død kom som et sjokk Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Ola Lunde: – Et helt fryktelig sjokk

Sterkt preget av nyheten om Halvard Hanevolds død.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fire år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

NRKs ekspertkommentator Ola Lunde er sterkt preget etter nyheten om Halvard Hanevolds død.

OL-mesteren Hanevold døde i sin bolig i Asker tirsdag morgen. Han ble 49 år gammel. Nyheten kom som et sjokk på de fleste, inkludert Ola Lunde som har jobbet som kommentator i NRK sammen med Hanevold i flere år.

– Det var et helt fryktelig sjokk for meg. Det er jo ikke mange dager siden jeg så han på TV, at han kommenterte og ble intervjuet og så frisk og rask ut der. Det er rett og slett fryktelig. Det er så ufattelig tragisk, sier en preget Ola Lunde til NRK.

Lunde var kollega med Hanevold i NRK, og sier til Dagbladet at Hanevold var dedikert til sporten, også på TV.

– Jeg har jobbet med ham siden han la opp, og det har vært veldig bra og klart å ta ekspertrollen veldig bra. Han var dedikert og kjente sporten veldig godt.

Hanevold ble en av de mest meriterte skiskyttere og vant blant annet seks OL-medaljer, tre av disse var gull.

– Som utøver er han den mest dedikerte jeg har sett. Han hadde ikke noe fysisk talent, men det er ingen som har jobbet bedre enn han, og det er nok derfor han ble olympisk mester også, sier Lunde.

– Halvard var veldig sosial og omgjengelig. Han likte å gruble og gå i dybden på ting, sier NRKs skiskytterkommentator Andreas Stabrun Smith. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

NRKs skiskytterkommentator Andreas Stabrun Smith betegner Hanevolds dødsfall som «helt ubegripelig».

– Det er det mest sjokkerende jeg har hørt noen gang. Jeg har akkurat fått beskjeden, det er vanskelig å si noe, sier Smith til Budstikka.

Han traff Hanevold i Frankrike sist helg.

– Det siste vi sa til hverandre, var «takk for turen, vi sees til vinteren». Og senest i dag diskuterte jeg med sjefen min hvilke verdenscuprenn Halvard skulle være med på til vinteren, sier Smith.

Skiskytterkommentatoren minnes Hanevold som en fyr det var godt å være på tur med.

– Halvard var veldig sosial og omgjengelig. Han likte å gruble og gå i dybden på ting. Hvis jeg stilte ham et spørsmål, grublet han som regel før det kom et svar. Han var et interessant menneske å være sammen med, sier NRK-kommentatoren.

Powered by Labrador CMS