Rajan Chelliah måtte vente i mer enn tre måneder på dommen fra Oslo tingrett, der han ikke fikk medhold i at oppsigelsen fra NRK var ugyldig. Nå ankes dommen. Arkivfoto: Glenn Slydal Johansen

NJ anker Chelliah-dommen: – Behandlet på en urimelig og uanstendig måte av NRK

Håper NRK-journalisten får fortsette å jobbe til ankesaken er behandlet.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fire år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

13. juni kom dommen der Oslo tingrett slår fast at NRKs oppsigelser av journalist Rajan Chelliah og grafiker Simona Halle regnes som gyldig.

Chelliah og Halle, med henholdsvis 19 og 16 års ansiennitet i NRK ved oppsigelsestidspunktet, fikk beskjed om å fratre sine stillinger innen 12. juli, samt betale NRK saksomkostninger på rundt 250.000 kroner hver.

Nå har Chelliah og Norsk Journalistlag (NJ) bestemt seg for å anke dommen videre.

– Jeg føler ikke at jeg har noe annet valg, sier Chelliah til Journalisten.

– Urimelig og uanstendig

NJ-advokat Knut Skaslien bekrefter at anke vil bli sendt i Chelliahs sak, men forteller samtidig at det ikke blir levert anke i Simona Halles sak.

NJ-advokat Knut Skaslien (t.h.) har ført saken for Rajan Chelliah i tingretten. NRKs advokat Tarjei Thorkildsen til venstre. Foto: Kristine Lindebø

– Vårt syn er at NRK har behandlet både Chelliah og Halle på en urimelig og uanstendig måte. NRK har holdninger til lojale ansatte med lang tjeneste som jeg ikke har sett hos andre store arbeidsgivere i mediebransjen, skriver Skaslien til Journalisten.

Advokaten forteller at de to sakene rettslig sett er noe forskjellige, og at NJ har kommet til at det er god mulighet til å få et annet utfall i lagmannsretten for Chelliah.

– For Halle er vurderingen at det er vanskeligere å vinne frem med en anke, skriver Skaslien.

Jannicke Engan, regionredaktør i NRK Øst, forteller at NRK foreløpig ikke har mottatt noen anke, men at de forholder seg til en eventuell ankesak når den kommer.

– Når det gjelder Skasliens beskrivelse av NRK som arbeidsgiver, kjenner vi oss ikke igjen i den. Ut over det ønsker vi ikke å kommentere, skriver Engan til Journalisten.

Ser dommen som slag mot stillingsvernet

Chelliah selv sier til Journalisten at han ikke føler at han har noe annet valg enn å gå videre med saken.

– Jeg er høyst uenig i utfallet fra tingretten, og ser det som et slag mot stillingsvernet. Dermed føler jeg at jeg ikke har noe annet valg enn å anke saken videre, sier Chelliah, som takker NJ for støtten.

– Jeg er veldig heldig som har en god redaksjonsklubb og NJ sentralt i ryggen, og setter stor pris på at de har besluttet å bistå meg videre.

Håper å slippe å fratre

Tingrettsdommen ga NRK medhold i at Chelliah og Halle må fratre stillingene innen en måned, selv ved en anke.

Også denne beslutningen blir nå anket, og NJ håper på lagmannsrettens medhold så Chelliah får stå i stillingen til retten har behandlet ankesaken.

Chelliah og Halle mottok oppsigelser fra NRK Østlandssendingen i forbindelse med en nedbemanningsrunde startet i 2017. NRK har gjennom prosessen og rettssaken vist til det de mener er manglende kompetanse som grunnlag for å se bort fra ansiennitet ved utvelgelsen.

Powered by Labrador CMS