Morgenbladets sjefredaktør Anna B. Jenssen har tilbudt de ansatte sluttpakke. Avisa må spare til sammen 8 millioner kroner. Arkivfoto: Martin Huseby Jensen
Morgenbladets sjefredaktør Anna B. Jenssen har tilbudt de ansatte sluttpakke. Avisa må spare til sammen 8 millioner kroner. Arkivfoto: Martin Huseby Jensen

De redaksjonelt ansatte i Morgenbladet har fått tilbud om sluttpakke:
– Er i en så alvorlig situasjon at vi må ta grep uavhengig av pressestøtten

Skal kutte med 8 millioner.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fire år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Ansatte i Morgenbladets redaksjon fikk tirsdag morgen tilbud om sluttpakke. Det bekrefter ansvarlig redaktør Anna B. Jenssen overfor Journalisten.

– Morgenbladet er i en utfordrende situasjon, i likhet med andre mediehus, der vi står oppi en stor, digital omstilling uten at de digitale inntektene vokser slik vi skulle ønske, sier Jenssen til Journalisten.

– Vi har diskutert ulike løsninger på dette, og en del av det blir tilbud om sluttpakker, sier hun.

Det var Dagens Næringsliv som først kom med nyheten.

Sviktende inntekter

Sviktende inntekter og behov for omstilling er begrunnelsen som blir oppgitt fra ledelsen.

Siden redaktør Jenssen begynte som redaktør i 2012 har avisa vært i en digital omstilling. I mars i år annonserte Morgenbladet at de skal satse på daglige oppdateringer og egne saker på nett, i tillegg til den ukentlige papiravisa.

Morgenbladet skal kutte med 8 millioner, og de ansatte ble informert om situasjonen på et allmøte tirsdag morgen. Jenssen bekrefter at 6 av 8 millioner kuttes i personalbudsjettet, og sier til Journalisten at det ikke er klart hvordan de to resterende millionene skal kuttes.

– Der har vi ikke detaljene ennå, sier hun.

Redaktøren har heller ikke tall på hvor mange som vil få sluttpakke, og vil ikke si om de har fått signaler om noen kommer til å takke ja.

– Alvorlig situasjon

I slutten av oktober blir det klart hvem som får pressestøtte og hvor mye de ulike mediehusene får.

I fjor fikk Morgenbladet 4,85 millioner kroner. I år har de søkt om å være såkalt «nummer to-avis» i Oslo, i stedet for meningsbærende avis, som de er i dag. Hvis de får medhold på dette kan pressestøtten bli mer enn doblet.

Jenssen sier de likevel er nødt til å kutte så mye:

– Det er fordi vi er i en så alvorlig situasjon at vi må ta grep uavhengig av hvor mye vi får i pressestøtte.

Morgenbladet er eid av mediekonsernet NHST, som også eier blant annet Dagens Næringsliv.

Powered by Labrador CMS