Dansk TV 2 delte ut kondomer til de ansatte under et fagseminar.
Dansk TV 2 delte ut kondomer til de ansatte under et fagseminar.

Ansatte i dansk TV 2 fikk utdelt kondomer til fagseminar

Fikk kondomer med fargekode og slagord.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

De siste dagene er det rullet opp flere saker i dansk presse om upassende og krenkende oppførsel i mediebransjen.

Mandag og tirsdag har Berlingske Media sparket en redaktør i tabloiden B.T. for å ha sendt upassende sms-er, og en redaksjonelt ansatt har mistet jobben i konsernet etter en krenkelsessak. Ansvarlig redaktør i B.T., Michael Dyrby, har også valgt å forlate sin stilling.

«Alt det vi deler»

I Ekstra Bladet onsdag er det dansk TV 2 som er i hardt vær. Administrerende direktør Anne Engdal Stig Christensen sier til avisen at hun erkjenner at kanalen har hatt en sexistisk kultur. Årsaken til beklagelsen er en hendelse tilbake i 2017.

Flere kilder har informert Ekstra Bladet om at de ansatte på et fagseminar med ledelsen fikk utdelt kondomer med skreddersydd trykk, der TV 2 sitt slagord «Alt det vi deler» prydet kondompakningen.

Kondomer til gruppearbeid

Kondomene ble utdelt i «goodie bags» som også skal ha inneholdt en Rittersport sjokolade og en kraftbank.

– Kondomene var delt inn i farger for gruppearbeid, slik at du kunne finne gruppen din basert på den, sier Christensen til Ekstra Bladet.

Den administrerende direktøren innrømmer likevel at signalet som da ble sendt var noe helt annet faglig gruppearbeid.

– Ja, det er helt feil. Det sier seg selv. Det er klart at noe slikt bidrar til en sexistisk kultur, og det er et veldig dårlig bidrag som jeg bare kan angre på, sier hun til avisen.

Saken er også omtalt i danske Journalisten.

Tidligere i år kom den danske dokumentaren «MeToo: Sexism bak skjermen» der det ble vist en særdeles usunn lederkultur i TV 2. I den forbindelse ble Christensen intervjuet av Politiken der hun nektet for at hun visste om noen sexistisk kultur i kanalen.

– Jeg tenker at det som sjef er umulig å si at man ikke kjenner til kulturen, for kondomhistorien understreker det ganske godt, sier en kilde som ønsker å være anonym til Ekstra Bladet.

Powered by Labrador CMS