Anniken Huitfeldt. Foto: Martin Huseby Jensen

Huitfeldt øker pressestøtte

Avisene får mer og IJ mindre av kulturminister Anniken Huitfeldt.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Onsdag fortalte Journalisten at verken NJ-leder Elin Floberghagen eller MBL-sjef Randi Øgrey ventet de store endringene i årets statsbudsjett. Selv om det likevel var et lite håp om å få mer penger å rutte med.

Årets budsjett viser at regjeringen har foreslått å øke pressestøtten med 6 millioner kroner til 326,908 millioner kroner.

Her finner du mediedelen av budsjettet.

Prisjustering

Produksjonsstilskuddet, eller den direkte pressestøtten, er foreslått økte med 6,5 millioner kroner til 287,944 millioner.

- Dette var omtrent som forventet, altså uten de store overraskelsene. Jeg skulle gjerne sett en kjappere fremdrift på mediestøttefeltet, sier NJ-leder Floberghagen.

Da statsbudjsettet i fjor viste at pressestøtten ble holdt på stedet hvil i fjor, hadde hun større forventninger til endringer i dette budsjettet. I vår varslet kulturminister Anniken Huitfeldt at det villle komme endringer i pressestøtten statsbudsjettet for 2013.

Kutt i medieforskningspost

For IJ og RAMs del reduseres med én million i perioden til i underkant av 13 millioner kroner. Departementet viser til i budsjettet at de vil gjennom våren 2012 vil få forelagt en rapport om forsknings- og utviklingsarbeid på kulturfeltet, og at det kan være at posten som i dag sorterer innunder pressestøtten bør inngå i en større forskningsstrategi innenfor departementets ansvarsområder.

De samiske dagsavisene Ávvir og Ságat får sammen med Lokalavisa Nord-Salten og Snåsningen økt tilskudd på 360.000 kroner for å lage aivser på samisk. De to sistnevnte får tilskudd på å lage avissider på henholdsvis lulesamisk og sørsamisk. Samlet er støtten foreslått til 23,3 millioner kroner.

Minoritetsavisene

To bosniske og en kinesisk publikasjon fikk 748.000 kroner i støtte for å produsere minoritetsspråklige publikasjoner. I år foreslås støtten økt med 25.000 kroner sammenlignet med fjoråret.

Distribusjonstilskuddet for avisene i Finnmark opprettholdes på samme nivå som i fjor.

Powered by Labrador CMS