Gudbrand Guthus. Foto: Medietilsynet

Radio 1 ble sendt ulovlig

Nå må Radio Pluss rydde opp, hvis ikke vanker det trolig bøter.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Torsdag ble det kjent at kulturdepartementet var enige med konklusjonen til Medietilsynet om at Radio 1 Hits ble videresendt ulovlig på Radio Pluss sin frekvens i Oslo.

Radio Plusss innehar en nisjeradiokonsesjon og har derfor begrensninger på inntekter.

Fikk varsel, anket videre

– Ja, om det er tilsvarende situasjon som vi påpekte i fjor, så må vi vurdere sanksjoner, sier områdedirektør Gudbrand Guthus i Medietilsynet til Journalisten.

Les hele sanksjonsvarselet her.

Radio Pluss anket sanksjonsvarselet fra tilsynet inn for kulturdepartementet, men fikk ikke medhold hos Anniken Huitfeldts stab.

Les konklusjonen her.

– Departementet har holdt fast ved vår vurdering, og vi synes at dette ga oss nyttige anføringer, så nå vil vi først vurdere den konkrete saken, og så vil vi se om det finnes tilsvarende saker andre steder, forteller Guthus.

Mener samarbeidet er ulovlig

Hos Radio 1s konkurrent P5, sitter kanalsjef Kenneth Andresen igjen godt fornøyd. Han sier at vedtaket fra de to offentlige instansene er i tråd med hva man i P4-familien hele tiden – at samarbeidet mellom de to radiostasjonene var ulovlig.

– Jeg håper Medietilsynet nå gir SBS og Radio Pluss en rask og krystallklar sanksjon, som forhåpentligvis fører til at bransjen slipper mer av denne type ting.

Powered by Labrador CMS