Tirsdag 4. juni kommer Bob Woodward til Norge for å snakke om sin bok Fear og om Donald Trump. Foto: Alex Gallardo / Reuters / NTB scanpix
Tirsdag 4. juni kommer Bob Woodward til Norge for å snakke om sin bok Fear og om Donald Trump. Foto: Alex Gallardo / Reuters / NTB scanpix

Bob Woodward starter alltid sine intervjuer med de fire samme ordene

Neste uke kommer han til Norge.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fire år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

I et stort intervju med Aftenposten publisert tirsdag kveld, forteller den legendariske gravejournalisten om hvordan han starter alle sine intervjuer.

– Jeg sier alltid det samme: «Jeg trenger din hjelp». Det er de mest effektive ordene man har, både i journalistikk og i menneskelige relasjoner for øvrig, sier Bob Woodward til Aftenposten.

Woodward, sammen med Washington Post-kollega Carl Bernstein, sto bak mange av de største avsløringene i den såkalte Watergate-saken, som igjen bidro til at president Richard Nixon måtte gå av. Neste uke kommer han til Norge for å blant annet snakke om boka Fear - om livet på innsiden av Det hvite hus etter at Donald Trump ble president.

Boka bygger, i likhet med det meste Woodward har skrevet både for Washington Post og som forfatter, i stor grad på anonyme kilder.

– Problemet er ikke anonyme kilder. Det er der du får sannheten. Men du må være forsiktig. Du må ha flere kilder som bekrefter, og du må ha dokumentasjon, sier Woodward til Aftenposten.

Les hele intervjuet hos Aftenposten.

Powered by Labrador CMS